Mette Refshauge Foged (tv.) var glimrende tilfreds med Uffe Elbæk (th.) som politisk leder. Hun har også høje tanker om Alternativets nyvalgte politiske leder Josephine Fock. Arkivfoto.

Mette Refshauge Foged (tv.) var glimrende tilfreds med Uffe Elbæk (th.) som politisk leder. Hun har også høje tanker om Alternativets nyvalgte politiske leder Josephine Fock. Arkivfoto.

Alternativet: Opbakning fra Mette Foged til ny leder

Alternativets enlige byrådsmedlem fik sit ønske opfyldt om, at partiets nye leder blev fundet uden for folketingsgruppen

Af
Lars Norman Thomsen

POLITIK "Jeg er meget tilfreds med valget af politisk leder - hvem jeg stemte på er vist sagen uvedkommende. Men for mig var det vigtigt, at det var en person uden for folketingsgruppen, fordi jeg mener, at vores dygtige medlemmer derinde skal fokusere på det arbejde. De har op til 13 ordførerskaber og derfor nok at se til," siger Alternativets enlige byrådsmedlem i Syddjurs, Mette Refshauge Foged, om valget af Josephine Fock som ny partileder efter afgåede Uffe Elbæk.

- Det var ikke en sikker sejr?

"Med seks kandidater og meget forskellige kandidater, så er det helt naturligt IMO ('In my opinion' - 'Efter min mening', red.), at det ikke blev en på den måde sikker sejr. Jeg ser det dog ikke som et tegn på en splittelse af partiet men mere som et udtryk for engagement og politisk interesse."

Lys fremtid på trods

- Hvordan ser du på partiets fremtid? Set ude fra ser det ud som om, at partiets tid som det sprælske parti og vilde komsammener med masser af sjove og anderledes påfund er forbi?

"Fremtiden for Alternativet ser jeg som lys. Vi har fået en politisk leder der både har parlamentarisk erfaring men som også i den grad er valgt på baggrund af hendes udmeldinger om at aktivere baglandet i politik udvikling og aktivisme."

"I forhold til om der stadig skal være sprælske og vilde komsammener i Alternativet, så er jeg sikker på, at medlemmerne rundt omkring i landet nok skal være garanter for at videreføre det. Og så er Josephine Fock absolut også garant for en god fest."

Den seneste meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Ritzau i perioden 3. til 8. februar, er ikke just dejlig læsning for Alternativet.

Kun 1,9 procent af de 1.048 adspurgte i undersøgelsen svarer, at de ville stemme på Alternativet, hvis der var valg i morgen. Der er dog en statistisk usikkerhed for partiet på 0,8 procent.

Gejl politisk ordfører

På et gruppemøde i sidste uge besluttede Alternativets fem folketingsmedlemmer, at Torsten Gejl, 56, folketingsmedlem for Alternativet i Østjyllands Storkreds og med bopæl i Rønde, skal være ny politisk ordfører efter Rasmus Nordqvist, som var blandt de fem kandidater til posten som politisk leder, der måtte se Josephine Fock løbe med palmerne og de fem andre med sorteper.

Gejl udgør sammen med Josephine Fock og Sikandar Siddique den daglige politiske ledelse. Torsten Gejl har været med på Christiansborg, siden Alternativets start i 2015 og skal tage over efter en Rasmus Nordqvist, som var meget på i medierne og en næsten fast gæst i tv-programmer som Deadline og Debatten.

Publiceret 13 February 2020 11:15