Der er atter brug for natteravne i Ebeltoft, mener Charsten Lilleris, der oplever flere unge i gaderne. Foto: Natteravnene

Der er atter brug for natteravne i Ebeltoft, mener Charsten Lilleris, der oplever flere unge i gaderne. Foto: Natteravnene

Natteravne søger medlemmer: Mere uro i Ebeltoft

Unge mennesker søger i stigende grad mod Ebeltoft i weekendernes nattetimer, og det skaber uro i byen, lyder det fra Foreningen Natteravnene, der søger flere medlemmer

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Der er blevet mere uroligt i nattelivet i Ebeltoft. Sådan lyder det fra formand Charsten Lilleris, der er natteravn i byen, og som håber at kunne lokke flere til at være med, så der bliver trygt for de unge at være i byen om natten.

"Der sker rigtig meget med de unge i øjeblikket, de unge er blevet meget mere aktive og mobile, og de kommer langvejs fra. Ebeltoft er en magnet for unge mennesker i øjeblikket, og vi vil gerne ud og gå noget mere i aften- og nattelivet," siger Charsten Lilleris.

Brug for flere medlemmer

I mange år har han været en del af foreningen i byen, men som årene er gået er medlemstallet dalet, og det betyder færre gule veste på gaderne.

"Vi har ingen bemyndigelse, men vi kan skabe tryghed. De her unge mennesker, der laver ballade i gaderne, de mangler måske nogle forældre, der holder øje med dem, så de bruger os til en snak og til at skabe tryghed. Vi er en flok ansvarlige mennesker, der lytter, men vi er ikke formanene. Vores koncept er, at vi er lyttende," forklarer han.

De seneste år har Charsten Lilleris oplevet, at der er mere uroligt i Ebeltoft. De unge bruger gaderne til at feste i, og desværre ender festerne sommetider i hærværk. Og her gør natteravne en stor forskel, mener han.

"For mange år siden blev ruder smadret i Adelgade hver weekend, men det stoppede hurtigt, fordi de ikke vidste, hvornår vi kom. På den måde har vi en betydning. Hvis vi kunne gå ude hver weekend, så kunne vi undgå mange episoder, som ellers har været i gaderne. Vi har selvfølgelig tavshedspligt, og tilliden og trygheden for de unge er den vigtigste. Derfor siger vi også, at vi ikke patruljerer i gaderne, men går ture," forklarer Charsten Lilleris.

Støtte fra de forretningsdrivende

Ifølge Charsten Lilleris er der ingen økonomisk støtte at hente til projektet fra kommunens side, men til gengæld støtter de lokale forretningsdrivende op om foreningen, og nu håber Natteravnene at flere vil melde sig på holdet, der altså vandrer rundt i gaderne i nattetimerne i hold af 3.

"Man kommer med som et føl til at starte med, og man er altid sammen 3 og 3. Der vil også være mulighed for et kursus, hvis man gerne vil være holdleder eller lignende. Vi ønsker os, at vi får så mange medlemmer, at vi i hvert fald kan komme ud fem gange årligt," siger han.

Der findes på landsplan 25.000-50.000 frivillige natteravne, og på Djursland findes foreningen i Grenaa, Hornslet, Ryomgaard og Ebeltoft.

Interesserede kan komme til informationsmøde tirsdag den 25. februar kl. 19.00.

Publiceret 13 February 2020 13:02