Rasmus Poulsen, 84, med jubilæumsskriftet kom i bestyrelsen i 1999 i Kolind Pensionistforening, blev formand i 2002, og fredag kan formanden byde velkommen til 50 års jubilæumsfest foran over 100 gæster. Formand: Lars Norman Thomsen

Rasmus Poulsen, 84, med jubilæumsskriftet kom i bestyrelsen i 1999 i Kolind Pensionistforening, blev formand i 2002, og fredag kan formanden byde velkommen til 50 års jubilæumsfest foran over 100 gæster. Formand: Lars Norman Thomsen

Hæderkronede Kolind Pensionistforening fylder 50

Med 200 med-lemmer og god opbakning til for-eningens store og små aktiviteter er det en tilfreds formand Rasmus Poulsen, der gør klar til jubilæumsfesten

Af
Lars Norman Thomsen

KOLIND Der er duftende kaffe på kanden og mælk til at give en god kop mokka den rigtige smag hos Rasmus Poulsen i hans hyggelige lejebolig på Fuglevænget, hvor udsigten til engarealerne i Kolindsund er fin sådan en januar formiddag.

84 årige Rasmus Poulsen bor alene. Hans hustru gik bort for nogle år siden. På væggene er der fotos af fire børn, 10 børnebørn og fem oldebørn

Rasmus Poulsen stammer fra Gravlev, hvor han i perioden fra 1974 til 1982 var aktiv landmand og drev gården, som senere blev hjemsted for Ree Park.

Efter landmandslivet overgik han til at køre rutebil hos Sechers Rutebiler i Rostved.

Rasmus Povlsen har siden 2002 været formand for Kolind Pensionistforening, der 14. februar kan fejre 50 års jubilæum med stor fest og underholdning i Stalden i Byhallen.

Her skal han holde festtalen, mens de over 100 gæster holder en pause i spisningen af den garanteret udsøgte buffet, som Slagteren i Kolind disker op med. Underholdningen sørger refrænsangerinden Lotte Riisholt, 62, for. Hun er en hyppig gæst på Dansktoppen og har været det i mange år.

Første gang hun gjorde sig bemærket var i 1976, hvor hun deltog i Ekstrabladets Pladechance og på stedet blev tilbudt en pladekontrakt hos pladeselskabet EMI. Siden da har hun formået at levere sange til det segment, der elsker Dansktoppen.

Jubilæumsskrift

I anledning af jubilæet har Kolind Pensionistforening fået lavet et fint jubilæumsskrift, som en af byens lokalhistorikere, Knud Jensen, smukt har redigeret.

Knud Jensen har gravet i arkiverne og foreningsprotokollerne. Det er blevet til 50 års velfortalt lokalhistorie med et væld af navne, små anekdoter og beskrivelser af små og store aktiviteter. Desværre findes der ingen protokol for de første ni år af foreningens levetid.

"Man ved heller ikke, om der har været vedtægter. Det har der nok, men de er også forsvundet," konstaterer Knud Jensen, der dog kan fortælle, at foreningen startede under navnet Kolind og Omegns Pensionistforening og at kontingentet dengang var en ti'er.

Flot opbakning

Det er en tilfreds formand, der klæder sig pænt på og tager til jubilæumsfest fredag. De cirka 200 medlemmer er for de flestes vedkommende flittige til at deltage i aktiviteter og arrangementer.

I årets løb er der mange udflugter på programmet. I år går sommerturen til Sjælland, ligesom den faste tur til Tyskland er programsat til november.

Faste aktiviteter som bowling, petanque, banko og dart holdes fortsat i hævd. Foreningen opførte i 2005 en fin petanque-bane tæt på tennisbaner og klubhus. Bowling spilles fortsat i Ebeltoft, mens dart og banko holder til på Vikingegården.

"Vi prøver hele tiden at lave nye tiltag, så vores medlemmer har noget at se frem til," siger Rasmus Poulsen.

Med over 100 gæster til jubilæumsfesten virker det også til, at medlemmerne er glade for deres forening.

Publiceret 14 February 2020 09:00