Birgitte Agersnap starter på mandag et ny kapitel i sit arbejdsliv, når hun har første arbejdsdag på Elsted Skole. Fotos: Lars Norman Thomsen

Birgitte Agersnap starter på mandag et ny kapitel i sit arbejdsliv, når hun har første arbejdsdag på Elsted Skole. Fotos: Lars Norman Thomsen

Birgitte Agersnap siger farvel til en skole i topform

Når denne uge er omme har Marienhoffskolens skoleleder gennem de seneste seks år ryddet sit kontor. Mandag begynder hun et nyt arbejdsliv som chef på Elsted Skole

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Det er naturligvis med et stænk af vemod parret med en glæde over, at et nyt kapitel i arbejdslivet begynder 1. marts for skoleleder Birgitte Agersnap, snart 53, når hun som øverste chef snart vinker adieu til 430 børn og unge og cirka 50-60 medarbejdere.

Mandag siger hun goddag til det dobbelte, både hvad angår elever og medarbejdere, når hun indtager lederkontoret på Elsted Skole, hvor hun tager over efter Mette Søberg.

Mette Søberg skal efter otte år som skoleleder videre til en stilling som chef i Aarhus Kommunes skoleforvaltning.

"Jeg var på besøg på Elsted Skole kort før jul, og mit indtryk var yderst positivt," fortæller Birgitte Agersnap, som bor i Aarhus pg kom til Marienhoffskolen for snart seks år siden fra en stilling som viceskoleleder på Katrinebjergskolen.

Det var nu ikke et brændende ønske hos Birgitte Agersnap om et jobskifte, der gjorde udslaget - at hun efter besøget på Elsted Skole smed en ansøgning afsted.

Seks års regnebræt er gjort op. Birgitte Agersnap vil for altid se tilbage på sin tid på Marienhoffskolen med glæde

Seks års regnebræt er gjort op. Birgitte Agersnap vil for altid se tilbage på sin tid på Marienhoffskolen med glæde

"Slet ikke, men jeg havde naturligvis i tankerne, at jeg skulle prøve kræfter med noget andet på et tidspunkt, og det blev så nu, fordi lederjobbet på Elsted Skole lever op til de mål, som jeg har sat mig," siger hun.

For Birgitte Agersnap var det afgørende, at skolen har nogle tydelige værdier om læring og trivsel.

"Jeg kunne med det samme mærke under den rundvisning, som jeg fik på skolen før jul, at her var der rart at være. Jeg fornemmede en god ånd og en tydelighed, som jeg ikke skulle til at spørge ind til."

For Marienhoffskolens snart forhenværende chef var det også afgørende, at opgavernes omfang og skolens størrelse ville blive 'fordoblet' sammenlignet med de seks år i Ryomgård.

"Der skulle være tale om en lederstilling af et andet og større omfang for at at motivere et skifte, hvor jeg kom til at arbejde meget mere med strategi end på en mindre skole som Marienhoffskolen."

Dejligt sted

Birgitte Agersnap ser tilbage "på seks dejlige år på Marienhoffskolen".

"Jeg overtog en meget veldrevet skole efter Claus Peter (Olesen, red. nu skoleleder på Molsskolen), og jeg synes også i al beskedenhed, at jeg efterlader mig en god skole i topform - også fysisk - (skolen blev for et år siden renoveret om ombygget for godt 30 mio. kroner, red.) - med en masse dejlige børn og unge og forældre, som respekterer skolen. Det er bestemt ikke bare min, men selvfølgelig mange dygtige medarbejderes fortjeneste. Jeg synes, der er en team-ånd på Marienhoff-skolen som gør det til en dejlig arbejdsplads."

For Birgitte Agersnap har det altid været afgørende at pointere, at børn går i skole for at blive dygtigere fagligt.

"Det må og skal altid være skolens kerneopgave, og det har jeg aldrig været bange for at sige højt."

"Jeg synes også, at vi har nået fine resultater i min tid på Marienhoffskolen. Senest har vi udadtil kunnet vise det med Projekt Elevløft, hvor vi i de to seneste skoleår har set vores 9. årgange præstere flotte eksamensresultater."

"I det hele taget er der hos lærerne på Marienhoffskolen kæmpe fokus på skolens kerneopgave med at kombinere læring og trivsel, så eleverne lærer bedst muligt og samtidig trives med det."

Så det er ikke en Birgitte Agersnap, der sniger sig ud af bagdøren på Marienhoffskolen fredag eftermiddag. Tværtimod bliver med et smil og sikkert med et "på gensyn" - i ny og næ - på læben.

"Jeg holder så meget af området, foreningslivet, børnene og de mange samarbejdspartnere, jeg har mødt i min tid i Ryomgård. Jeg ser oprigtigt tilbage på mine seks år med stor glæde."

Publiceret 26 February 2020 13:30