Hvilket ærinde er du ude i Jan Fischer (billedet), spørger to V-medlemmer af Syddjurs Byråd. Foto Lars Norman Thomsen

Hvilket ærinde er du ude i Jan Fischer (billedet), spørger to V-medlemmer af Syddjurs Byråd. Foto Lars Norman Thomsen

Debat: Hvad er dit motiv – Jan Fischer?

Af
Claus Wistoft og Jørgen Ivar Mikkelsen (Begge V)

medlemmer af Syddjurs Byråd. Claus Wistoft er tillige bestyrelsesformand for Midttrafik:

"På Jan Fischers nyoprettede blog jf-syddjurs.dk/blog.html , fortæller Jan Fischer et par historier om Flextaxasystemet, og påstår at det sikkert ville være billigere at lade de lokale vognmænd køre al kørsel i kommunen, fremfor flextilbuddet, som drives af Midttrafik i samarbejde med landets øvrige trafikselskaber.

Jan Fischers påstand går på at vognmænd fra Vejle og Sønderborg skulle være sendt til Syddjurs alene fordi de har en lavere timeløn end Hornslet Taxa, uden hensyn til hvor mange timer der bruges på turen.

Det samme rygte er sendt til os, hvorefter det er blevet faktatjekket hos Midttrafik, som ikke siden 1. marts 2019 og til dato kan lokalisere vogne fra hverken Sønderborg eller Vejle til de destinationer som rygterne beskriver.

Jan Fischer har også fået disse oplysninger i en mail af 12. februar, men Jan Fischer har tilsyneladende ingen behov for at lade sin gode historie belaste af fakta, eller går han imod bedre vidende Hornslet Taxas sag?

Midttrafik og vi har efterlyst oplysninger dato og destinationer på turene, hvilket Hornslet Taxa og chaufføren ikke har kunnet fremkomme med – og det burde vel ikke være så svært, når Hornslet Taxas chauffør ligefrem har taget en ”prøvetur” for at afprøve systemet.

Flexsystemets database bemander bestilte ture på billigste måde ud fra timepriser, geografi og hvilke vogne, der er til rådighed og logget på systemet, og er selvfølgelig ikke ufejlbarligt, men rygter som dem plantet af Jan Fischer, er flere gange gennem årene blevet tilbagevist med fakta, når man ellers kan få oplysninger om hvornår og hvortil turene gik.

I 2015 blev lignende påstande bragt frem af Liberal Alliances Flemming Hansen, og her kunne forvaltningen i en beregning for hele januar 2015 påvise at gennemsnitsprisen for alle flexture i den måned var 18 – 20 procent billigere end kørsel efter de lokale vognmænds taxameter, og senest har kalkulationer fra Midttrafik vist at flexsystemet i 2019 har været omkring 24 procent billigere end at ringe til den lokale vognmand og køre efter taxameter – på tværs af hele Region Midtjylland.

Hornslet Taxa er i øvrigt også en del af systemet og haft 1010 ture for Flextrafik i 2019, trods en timepris som ligger i den absolut dyre ende af de indbudte priser fra forskellige vognmænd.

Jan Fischer har selv gentagne gange i byrådet medvirket til at Syddjurs Kommune bruger Flexsystemet, og derfor er spørgsmålet, hvorfor Jan Fischer planter rygter og historier uden forudgående faktatjek – ret relevant – hvad er motivet Jan Fischer?"

Publiceret 26 February 2020 09:30