I 2021 skal alle 24 klasser på Ebeltoft Skole samles på Østerallé.Foto: Katharina Andersen

I 2021 skal alle 24 klasser på Ebeltoft Skole samles på Østerallé.Foto: Katharina Andersen

Ebeltoft Skole flytter sammen på én matrikel: Vi skal tænke helt nyt

I august 2021 skal Ebeltoft Skole ikke længere være delt i ind- og udskoling, men lægges sammen på én matrikel på Østerallé. Byggeprojektet er i gang

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Der bliver både kigget mod Aarhus og mod Ryomgaard, når Ebeltoft Skole skal samle sine to afdelinger på Østerallé. Faktisk er Frederiksbjerg Skole i Aarhus en stor inspiration, fortæller skoleleder Lars Lau Frederiksen, der for øjeblikket arbejder på det store ombygningsprojekt for skolens to afdelinger, der altså om kort tid bliver til én.

"Nu har vi netop haft det første byggemøde, og det står klart, at vi skal tænke kreativt for at få alle lokaler til at gå op. Det er fx et krav fra min side, at vi beholder forberedelseslokaler til lærerne, og at vi ikke giver eleverne vandreklasser," siger Lars Lau Frederiksen.

Eleverne skal samles

I øjeblikket er eleverne på Ebeltoft Skole delt i to: En indskolingsdel fra 0-5. klasse på Østerallé og en udskolingsdel på Skolevej, men den tid er snart forbi, fordi man fra kommunens side har vedtaget, at skolen skal samles på Østerallé. Til det er der bevilget 17 mio. kr., og selvom det kan lyde af mange penge, så er det alligevel begrænset, hvor meget skolen kan renoveres for dét beløb, fortæller Lars Lau Frederiksen.

"Det er klart, at vi skal tænke kreativt for at få enderne til at mødes. Vi kan ikke bare rive det hele ned og bygge en ny skole, men vi skal derimod tænke nye løsninger ind i de eksisterende bygninger. Her kigger vi både mod Marienhoffskolen, som har fået lavet en rigtig fin renovering, og også mod Frederiksbjerg Skole, der har mange spændende løsninger."

Samlet skal der være 24 klasser på Østerallé til august 2021, og det er ikke uden udfordringer at flytte 10 klasser fra en placering til en anden.

"Selvom der er kort mellem de to afdelinger, så har de eksisteret sådan til 2012, og det betyder, at hver afdeling har fået traditioner, som vi skal sørge for at bibeholde, for det er ingen hemmelighed, at særligt de ældste elever har været glade for at have en afdeling for dem selv," siger Lars Lau Frederiksen.

Mangel på lokaler

En af de helt store udfordringer er, ifølge skolelederen, at der bliver mangel på gymnastiksale, når udskolingen flyttes til Østerallé, og fysiklokaler skal der også bygges.

"Og det er her, vi må forsøge at tænke kreativt, for pengene rækker ikke til at bygge en-til-en i forhold til, hvad vi kommer til at mangle."

Han peger derfor på muligheden, at skolen beholder idrætsfaciliteterne på Skolevej. Men intet er endnu besluttet, lyder det.

Faldende elevtal

Selvom det altså tyder på, at det kommer til at blive en udfordring med pladsen, så er elevtallet på skolen dalende. I 2012 gik der knap 800 elever på skolen, mens tallet i dag lyder på 560.

"Det bekymrer mig ikke, for det ser ud til, at tallet er stagnerende. Men det er en kendsgerning, at elevtallet er faldet i Ebeltoft. Succeskriteriet for os er dog, at vi hvert år får to klasser, omend nogle af dem kan være små," siger Lars Lau Frederiksen og tilføjer, at små klasser dog ikke er særligt rentabelt i længere tid ad gangen.

Mens skolen så småt er ved at omdanne sig til én, er der allerede bud på de lokaler, som Ebeltoft Skole efterlader på Skolevej.

En potentiel filmefterskole har nemlig efterspurgt muligheden for at leje lokalerne, men Syddjurs Kommune har endnu ikke truffet en beslutning om bygningernes fremtid.

Publiceret 26 February 2020 07:00