Træner Tonni Kristensen (til venstre i gult) var tilfreds med fremmødet til Mørke IF’s nytårsappel. Privatfoto

Træner Tonni Kristensen (til venstre i gult) var tilfreds med fremmødet til Mørke IF’s nytårsappel. Privatfoto

Seriefodbold: Ny midtbane skal løfte Mørke IF’s spil

24 spillere mødte frem til nytårsappel i Mørke IF, hvor træner Tonni Kristensen er klar til at følge op på et spillemæssigt godt efterår i Serie 4

Af
Martin Schultz

Efter en vellykket efterårssæson, hvor Mørke IF som nr. 2 i rækken efter lokalrivalerne fra Hornslet IF havde udsigt til oprykning til Serie 3, men snublede i playoff kampen mod tst på udebane i Tilst, er træner Tonni Kristensen og hans spillere klar til en ny sæson.

“Vores mål er som altid den sjove ende af tabellen, men så skal vi undgå for mange skader. Sidste forår havde vi 8-11 afbud til hver kamp og endte med at være presset. I efteråret undgik vi skader og endte i toppen,” siger Tonni Kristensen, som forleden kunne byde 24 spillere velkommen til nytårsappel i Mørke IF.

“Vi havde nogle afbud på grund af skiferie, arbejde og fødselsdage, så der var et fint fremmøde. Desuden forventer vi tilgang af tre nye spillere, som har spillet ungdomsfodbold i Ebeltoft og bor uden for Rønde. De har trænet indendørs i Mørke, og det bliver spændende at se, hvordan de er på græs,” siger Tonni Kristensen.

Træningskampe mod lokalrivaler

Mørke IF skal møde naboerne fra Hornslet IF og Ådalen IF fra Serie 3 og HOG Hinnerup fra Serie 4 i træningskampe, og satser desuden på en kamp mod Ebeltoft IF fra Serie 3.

Tonni Kristensen ser frem til at se skadede spillere tilbage på græs, men må også se bort fra kendte ansigter, som ikke kommer i gang foreløbig.

“Hjalte Thomassen er startet igen efter en skade i lysken i marts 2019, efterfulgt af en tur til militæret, Han bliver en kæmpe gevinst for os,” siger Tonni Kristensen. Også Lau Olsen er tilbage, men han prioriteter boksningen og vandt senest fredag aften over en tjekkisk modstander ved Fight Night-stævnet i Midtdjurshallen i Ryomgård.

Men desværre blev Mikkel Busk skadet mod Hornslet IF og er ude i flere måneder med en korsbåndsskade, og Jwan Osman har problemer med menisken. Begge skal opereres i marts. Mathias Nygaard starter om 14 dage efter en operation, og det samme gør Nicolaj Post, som er begyndt genoptræningen efter en knæoperation.

Nye spillere på midtbanen

Midtbanespilleren Payam Moradi har haft lyst til at prøve sig af på et højere niveau. Han har været til prøvetræning i VRI og prøver sig nu af i Serie 2 hos Randers Freja.

“En del spillere er flyttet til Århus, men tager sammen en bil herud. Det er fedt, at de vil det, så vi stadig kan spille noget bold sammen,” siger Tonni Kristensen.

“Vi ændrer lidt i vores spillesystem på grund af de spillere, som er væk. Vi skal have spillet en ny midtbane ind, og det bruger vi vores træningskampe til. Vi skal afprøve nogle unge spillere, men jeg er sikker på, at folk nok skal løfte opgaven,” siger en optimistisk Tonni Kristensen, som er ene om træneropgaven og efterlyser en holdleder, som har lyst til at hjælpe og lære spillerne at kende.

Holdet træner mandag og onsdag, og lørdag spilles der futsal i hallen. Der er sæsonpremiere lørdag 28. marts, når Mørke IF på hjemmebane tager imod Åstrup/Hammelev IF. I rækken er der fem hold fra Djursland, suppleret med nedrykkerne fra Fuglebakken KFUM og VRI samt Skødstrup SF.

Publiceret 26 February 2020 06:00