Jan Kjær Madsen stiger i graderne i privatsfæren, og spørgsmålet er nu, om han fortsat kan røgte hvervet som lokalpolitiker. Arkivfoto

Jan Kjær Madsen stiger i graderne i privatsfæren, og spørgsmålet er nu, om han fortsat kan røgte hvervet som lokalpolitiker. Arkivfoto

Erhvervsliv: Jan Kjær Madsen Regionens ny ambulancechef

Det Radikale Venstres enlig byrådsmedlem bliver alt andet end enlig i sit nye job som ansvarlig for udvikling og drift af Region Midtjyllands voksende ambulancetjeneste.

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK "Radikale Venstre vil gerne spille rollen, som partiet, der vil de brede løsninger i byrådssalen. Et pænt valg med et hold, der er fremtid i. Jan Kjær Madsen er ikke typen, der stiller krav i en forhandlingssituation. Gjorde han det, kunne han uden tvivl have kæmpet sig til en udvalgsformandspost med list og lempe og lidt snilde.

Det er partiets problem, at det har en leder, der ikke har tid til at bruge det format og den faglighed, som han vitterlig besidder, til at placere partiet endnu stærkere i det syddjurske landskab. Hvis han formår det i de næste fire år, med baglandets hjælp, er der mindst et par procenter mere i Det Radikale Venstre."

Sådan lød Lokalavisens bedømmelse af Det Radikale Venstres valgresultat i Syddjurs efter Kommunalvalget i november 2017, hvor partiet med de historiske rødder, der rækker længere bagud end til stiftelsen af Det Radikale Venstre i 1905, fik valgt Jan Kjær Madsen ind i byrådet for anden gang.

I 2013 lykkedes det overraskede Hornslet drengen Jan Kjær Madsen at snige sig foran partiets mangeårige lokalpolitiske es, Carsten Bech, Ugelbølle, i personlige stemmetal.

Nu må der blive endnu mindre tid til lokalpolitik efter, at det nu langt om længe er blevet offentliggjort, at Jan Kjær Madsen stiger i graderne i privatsfæren som ham der skal være mastermind (chef) for udvikling og drift af Region Midtjyllands voksende ambulancetjeneste.

Præhospitalet skal fra starten af 2021 stå for driften af i alt 21 ambulancer og 10 akutlægebiler. Den nye ambulancechef Jan Kjær Madsen indgår i den samlede afdelingsledelse for den regionale driftsorganisation og får en unik mulighed for at være med til at sætte den strategiske retning for udvikling af hjælpen med ambulancer og akutlægebiler til midtjyderne, lyder det i den pressemeddelelse, der er sendt ud i anledning af Jan Kjær Madsens udnævnelse.

Uddannet agronom

Jan Kjær Madsen er uddannet agronom fra Landbohøjskolen i København og har arbejdet med både rådgivning, fagpolitik og ledelse i SEGES, det tidligere Dansk Landbrugsrådgivning. De seneste ti år har han arbejdet i Falck A/S som først stationsleder og siden områdeleder for 155 reddere i Randers og Djursland.

Præhospitalets direktør Henning Voss glæder sig til at få en ny erfaren leder med stor brancheindsigt med ombord til udvikling af den regionale driftsorganisation:

"Med Jan Kjær Madsen får vi en strategisk stærk og visionær leder med indgående kendskab til netop ambulancetjenesten. Jan har desuden stor interesse i og erfaring med at lede forandringsprocesser og sikre god kommunikation med medarbejderne, både når det drejer sig om større strategiske ændringer som nu og når det gælder den løbende implementering af fx ny behandlings-og undersøgelsesmetoder i ambulancerne."

Den noble mand

Jan Kjær Madsen havde hvisket skriverkarlen i øret, at der var noget i gære, da den noble mand, der er så pragmatisk politisk, at han holder gruppemøder med en anden solist, Konservatives Tommy Bøgehøj, blev spurgt til sin fremtid i lokalpolitik.

Bøgehøj og Kjær Madsen flugter fint med hinanden som henholdsvis socialkonservativ og socialliberal.

Når lokalforeningen på Djursland holder generalforsamling onsdag 22. april på Ny Malt i Ebeltoft, afslører han, hvordan fremtiden ser ud for ham politisk.

Ingen er uundværlig, men i et stille radikalt parti, hvor der ud over Jan Kjær Madsen kun er Jørn Juul Sørensen som pipper lidt på Djursland i det offentlige rum, bliver Jan Kjær Madsen nærmest umulig at erstatte.

"Jeg glæder mig til at være med til at udvikle og konsolidere driften af de regionale ambulancer og akutlægebiler. En af de første store opgaver bliver at ansætte et par hundrede medarbejdere, der skal være rygraden i ambulancetjenesten og sikre hurtig og professionel hjælp til borgerne. Jeg er meget bevidst om, at medarbejderne er hovednøglen til succes og vil sammen med den øvrige ledelse lægge stor vægt på at skabe gode rammer og en kultur, der understøtter medarbejdernes engagement, trivsel og faglige udvikling," lyder citatet fra Jan Kjær Madsen i pressemeddelelsen fra Region Midtjylland.

Det politiske er kun nævnt i en bisætning i pressemeddelelsen. Efter generalforsamlingen onsdag 22. april er alle vi alle klogere.

Publiceret 03 March 2020 21:00