Det trækker op til en kåring af Michael Stegger Jensen som Socialdemokratiets borgmesterkandidat til Kommunalvalget i november 2021. Foto: Syddjurs Kommune

Det trækker op til en kåring af Michael Stegger Jensen som Socialdemokratiets borgmesterkandidat til Kommunalvalget i november 2021. Foto: Syddjurs Kommune

Ingen modkandidater til Michael Stegger Jensen

Den nuværende gruppeformand for Socialdemokratiets byrådsgruppe er eneste kandidat til titlen som ny borgmesterkandidat

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Det trækker mere og mere op til, at 38-årige Michael Stegger Jensen, Ryomgård, bliver kåret som Socialdemokratiets borgmesterkandidat til Kommunalvalget i november 2021.

Kandidatudvalget for Socialdemokratiet i Syddjurs med formand Rita Vinding i spidsen kunne således i tirsdags ved udløb af fristen for indsendelse af forslag til partiets borgmesterkandidat til Kommunalvalget 2021 konstatere, at der ikke var indkommet yderligere forslag til borgmesterkandidat.

Det betyder, at kandidatudvalget indstiller Michael Stegger Jensen som partiets borgmesterkandidat ved Fællesledelsens generalforsamling d. 20. april.

Den demokratiske proces, som er i henhold til partiets vedtægter, blev sat i gang med at partiets strategigruppe (udgøres af formand for partiets fællesledelse Søren K. Lauridsen af næstformand i fællesledelsen Kjeld Petersen, de to partiformænd for henholdsvis partiforeningen Syddjurs Vest og partiforeningen Ebeltoft og Omegn, Jan Bruno Jensen og Christian Haubuf, samt borgmester Ole Bollesen) allerede i januar indstillede Michael Stegger Jensen som partiets borgmesterkandidat.

Socialdemokratiets medlemmer havde derefter mulighed for i perioden fra 14. februar til 3. marts at indstille yderligere forslag til borgmesterkandidat.

"Hvis der havde været flere kandidater, skulle der have været urafstemning. Denne urafstemning, som kandidat-udvalget skulle have forestået, er nu aflyst, og udvalget kan gå i gang med at finde frem til en kandidatliste til Kommunalvalget 2021, hvilket skal ske i perioden fra april 2020 til april 2021," fortæller Søren K. Lauridsen.

Der kan dog reelt, som Socialdemokratiets vedtæger foreskriver, helt frem til og på generalforsamlingen 20. april blive bragt andre borgmesterkandidater i forslag.

Sker det, bliver det en lykkeridder from out og nowhere, som ikke har en kinamands chance for at vippe Michael Stegger Jensen af pinden.

Publiceret 05 March 2020 14:39