Udvalgsformand Gunnar Sørensen (V) tror fortsat på, at der er basis for detailhandel ud i fremtiden i byerne i Syddjurs. Foto: Lars Norman Thomsen

Udvalgsformand Gunnar Sørensen (V) tror fortsat på, at der er basis for detailhandel ud i fremtiden i byerne i Syddjurs. Foto: Lars Norman Thomsen

Ingen tomme butikslokaler i handelsbyerne

Projekt Liv i byerne skal hjælpe detailhandlen med at bevare og udvikle handelsbyerne i Syddjurs Kommune

Af
Lars Norman Thomsen

HANDELSLIV Tirsdag10. marts sætter lokale butiksdrivende, de lokale handelsstandsforeninger, kultur- og turismeaktører samt medlemmer af Byrådet hinanden stævne på Fuglsøcentret for at blive præsenteret for oplæg fra Sydfyn med fokus på digital handel, erfaringer med butiksudvikling i Hedensted Kommune samt konkrete workshops for deltagerne om butiks- og byoplevelser samt online udvikling.

"Jeg ser frem til en spændende konference med nogle gode drøftelser på tværs af de forskellige deltagergrupper og jeg har en helt klar forventning om, at konferencen bliver et rigtig godt afsæt for det videre fælles arbejde med at styrke detailhandelen i kommunen," udtaler formand for udvalget for Erhverv og Beskæftigelse Gunnar Sørensen (V) i en pressemeddelelse.

Konferencen kickstarter et samarbejde mellem Handel Syddjurs og Syddjurs Kommune om projektet 'Liv i byerne'.

Hensigten med projektet er, at følgende mål skal indfries på længere sigt:

  • Ingen tomme butikslokaler i handelsbyerne
  • Skabelse af en fælles bevidsthed om detailhandlens betydning for turismen
  • Samarbejde i detailhandelserhvervet på tværs af handelsbyerne om at skabe levende byer
  • Etablering af en fælles kompetenceudvikling indenfor service og kommunikation

"Vi klarer os forholdsvis godt i konkurrencen om kunderne - ikke mindst når man tænker på nærheden til Aarhus. Dels er Aarhus en handelsby i en helt anden liga, dels er der mange af vores borgere, som arbejder i Aarhus Kommune, og det kunne jo være fristende at gøre de daglige indkøb tæt på arbejdspladsen i stedet for tæt på hjemmet, men heldigvis viser tallene fra detailhandelsanalysen, at borgerne er flinke til at handle lokalt," udtaler Gunnar Sørensen.

FAKTA

  • Konferencen holdes på Fuglsøcentret tirsdag 10 marts kl. 12:00-17:30
  • Deltagelse er gratis, men forbeholdt aktører og interessenter i byerne i Syddjurs Kommune

Publiceret 05 March 2020 15:30