Med indvielsen af Mørke Børnehus har Mørke taget hul på et nyt kapitel

Med indvielsen af Mørke Børnehus har Mørke taget hul på et nyt kapitel

Mørke: Kastanjehuset afløses af rækkehuse

Den gamle og udtjente børnehave, Kastanjehuset, er allerede afhændet til til et byggefirma for en pæn million kroner

Af
Lars Norman Thomsen

MØRKE Der var smil på læben hos både børn, forældre, medarbejdere og fremmødte politikere, da Mørke Børnehus i fredags blev indviet formelt.

Huset har været i brug siden 6. januar.

Mørke Børnehus er placeret i en af de tidligere undervisningsfløje på Mørke Skole, og der er bygget en 1. sal på en af de andre undervisningssløje, for fortsat at kunne rumme skolens elever.

"Oprindeligt var der budgetteret med 23. mio. kroner til en ny børnehave i Mørke, men da det blev besluttet politisk, at den skulle have murfællesskab med skolen, blev beløbet reduceret til 18 mio. kroner. Men da vi samtidig havde planlagt en energirenovering af skolen, blev renoveringen delvist koblet sammen med børnehaveprojektet, og det var også det helt rigtige at gøre," siger Steen Daugaard Andersen fra Team Ejendomme, Syddjurs Kommune. Sammenlagt løber anlægssummen op i cirka 22 mio. kroner.

Børnene i Mørke Børnehus kommer fra Kastanjehuset på Parkvej i Mørke. En efterhånden pensionsmoden ejendom set i et børnehaveperspektiv.

Kastanjehuset satte Syddjurs Kommune til salg, og ejendommen har allerede fundet en køber, et byggefirma, der hedder ELDAL A/S .

"Ejendommen blev solgt i udbudsrunden for 1.021.000 kroner," fortæller afdelingsleder David Kastberg Reimann, Syddjurs Kommune, Teknik og Miljø Sekretariatet.

Ifølge David Kastberg Reimann er det købers plan at bygge rækkehuse på matriklen.

Publiceret 05 March 2020 17:00