Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Coronavirus: Hundredevis står klar til at hjælpe borgere i Ebeltoft

Facebook-gruppen Hjemmekarantæne Ebeltoft har allerede fået flere end 400 medlemmer, der alle står klar til at hjælpe karantæneramte borgere i Ebeltoft

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Er du i hjemmekarantæne på grund af mistanke om coronavirus, eller har du mod på at hjælpe andre i Ebeltoft, der er, så er der nu en Facebook-gruppe til formålet.

Det er tilflytter Tina Nygaard Frisk, der står bag, og på ét døgn har flere end 400 borgere meldt sig ind og flere er klar til at hjælpe medborgere i og omkring Ebeltoft.

"Indtil videre har 458 meldt sig ind og mange har tilbudt deres hjælp i specifikke områder, men ingen har endnu bedt om hjælpen," fortæller Tina Nygaard Frisk.

Hurtig lokal hjælp

Facebookgruppen er tiltænkt dem, der enten sidder i karantæne, eller ældre og syge, som ikke ønsker at bevæge sig ud for at handle ind i øjeblikket.

"Gruppen er tænkt, så vi hurtigt kan organisere lokal hjælp til dem, der er i området. Jeg foreslår, at man skriver i gruppen, at man har brug for hjælp, og så kan dem, der ønsker at hjælpe, kontakte vedkommende over en privat besked eller via telefon. Ting bliver leveret til døren, og der sendes penge via MobilePay," siger Tina Nygaard Frisk.

Hun blev inspireret til at lave gruppen, fordi der er lavet en tilsvarende i hendes hjemby, Svendborg.

"Vi har jo alle ældre og særligt sårbare familiemedlemmer, måske i andre dele af landet som jeg, ligesom jeg kender flere familier, der har nogen i karantæne i sommerhuse og lignende. Da kan det være rart, at man ikke skal køre langt for at levere mad eller medicin," siger hun.

Hun opfordrer alle, der har interesse i at hjælpe eller i at få hjælp, til at melde sig ind.

Publiceret 12 March 2020 13:49