Borgmester Ole Bollesen og hans byrådskolleger må sikkert ty til videomøder i den kommende tid som alternativ til at mødes fysisk. Arkivfoto

Borgmester Ole Bollesen og hans byrådskolleger må sikkert ty til videomøder i den kommende tid som alternativ til at mødes fysisk. Arkivfoto

Coronavirus: Lokalpolitikere mødes digitalt ...

Økonomiudvalget mødes som planlagt mandag ekstraordinært face-to-face, men herefter bliver kommende udvalgsmøder og byrådsmødet i slutningen af marts afviklet som videomøder

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Politisk får coronavirus også konsekvenser i Syddjurs.

Borgmester Ole Bollesen (S) har begrænset sin udadvendte virksomhed til noget nær ingenting.

"Store offentlige møder, første spadestik og lignende er pillet ud af kalenderen. Aftalte møder med enkeltpersoner gennemfører jeg dog," siger Ole Bollesen.

Det berammede, ekstraordinære Økonomiudvalgsmøde mandag 16. marts gennemføres på rådhuset i Ebeltoft som planlagt.

Det er her, at der skal tages de første konkrete skridt til, hvad der skal der skal gøres for at stoppe det galoperende fald i kassebeholdningen i kommunekassen.

"Mødet vurderer jeg som værende så vigtigt for kommunens fremtid, at det har jeg valgt at gennemføre," siger Ole Bollesen.

"På Økonomiudvalgsmødet tager vi også stilling, hvordan de kommende udvalgsmøder og byrådsmødet senere i marts skal gennemføres. Jeg tænker, at det er sandsynligt, at der bliver tale om videomøder, hvis det er muligt. Den ekstraordinære situation bliver også en prøve på, hvordan vi kan afvikle møder digitalt, det kan vi alle lige så godt indstille os på."

Få til gymnastik

Ole Bollesen er på det private plan mangeårig gymnastikinstruktør. En gang om ugen har han således et oldboys-gymnastikhold i Ebeltoft, som han træner.

"Der er potentielt 40 gymnaster, men de er der selvfølgelig ikke alle hver gang. Senest var der kun 15, og to gik med det samme, fordi som de sagde: "Vores koner har et svagt immunforsvar, så det er ikke ansvarligt at blive her og være med"," fortæller Ole Bollesen.

Rådhusene lukker

Fra fredag 13. marts og de næste to uger vil en lang række af kommunens funktioner være lukkede eller køre på lavere blus. Alle medarbejdere, som ikke varetager vitale opgaver, bliver sendt hjem til og med den 29. marts. Alle områder, der er vitale for borgernes ve og vel, vil dog fungere som normalt.

Skoler, daginstitutioner og dagpleje lukkes gradvist ned og har kun åbent for nødpasning fra mandag 16. marts. Tilbuddet om nødpasning gælder for børn i alderen 0 – 9 år, hvis forældre varetager kritiske funktioner i den offentlige eller private sektor.

"Giv besked til dit barns skole eller dagtilbud, hvis der er behov for nødpasning. Følg også med på AULA og på dagtilbuddenes intranet," lyder Syddjurs Kommunes opfordring.

Pindstrupskolen vurderes som at have en vital samfundsmæssig interesse. Forældrene opfordres til i det omfang, det er muligt at holde deres børn hjemme som på de øvrige skoler, men der vil være skoletilbud til de elever, der måtte møde frem.

Rådhuse og borgerservice har lukket for fysisk fremmøde. Borgerservice har dog åbent digitalt via syddjurs@syddjurs.dk eller via 87 53 50 00 – med de samme åbningstider som normalt.

De medarbejdere som er sendt hjem vil, så vidt det er muligt, arbejde hjemmefra. Det vil sige, at den kommunale sagsbehandling i kommunen vil fortsætte under de nye rammer. Man må dog forvente længere sagsbehandlingstid.

"Har du spørgsmål til din sag, kan du fortsat kontakte os via hovednummeret inden for normal arbejdstid," meddeler Syddjurs Kommune.

Jobcenter

På jobcentret lukkes der ned for fysiske møder og samtaler, men alle aftaler afvikles i stedet telefonisk eller digitalt.

"Hvis du har spørgsmål til dit forløb i Jobcenteret herunder din praktik, deltagelse i tilbud eller din udbetaling af ydelser, kan du kontakte din rådgiver, uddannelsesvejleder, din jobkonsulent eller du kan komme i kontakt med os via kommunens hovednummer 87 53 50 00," meddeler Syddjurs Kommune.

Biblioteker, fritidstilbud og Kolind+ har lukket de næste 14 dage.

Sundheds-, ældre- og socialområdet

Hjemmeplejen og hjemmesygeplejen samt kommunens plejecentre og botilbud fungerer som normalt. Der vil komme restriktioner for besøg på plejecentrene for at beskytte de svageste borgere.

Der er de sidste dage sendt breve ud til modtagere af hjemmeplejen og til beboerne på plejecentrene for at betrygge dem om forholdsreglerne.

Kommunens sundhedsberedskab er aktiveret, og der er indført en række skærpede retningslinjer for sundhedsmedarbejdere for at minimere smittespredning.

Publiceret 12 March 2020 15:04