Coronavirus eller ej? Arrangørerne af weekendens Retro-/Antik Loppemarked kunne søndag overrække en check på 88.881 kroner til Strandbakkehuset repræsenteret ved Rikke Krogager Nichols, Administrativ koordinator på Hospice Djursland og Strandbakkehuset børne- og ungehospice. Tilsendt foto

Coronavirus eller ej? Arrangørerne af weekendens Retro-/Antik Loppemarked kunne søndag overrække en check på 88.881 kroner til Strandbakkehuset repræsenteret ved Rikke Krogager Nichols, Administrativ koordinator på Hospice Djursland og Strandbakkehuset børne- og ungehospice. Tilsendt foto

Coronavirus trykkede besøgstallet til loppemarked

Små 2.000 gæster deltog i weekendens Retro/Antik Loppemarked i Rønde Idrætscenter, og det var 1.100 færre end forventet

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Lions Club Rønde og Rønde Rotary Klub valgte at gennemføre weekendens Retro/Antik Loppemarked trods henstillinger fra statsministeren og andre om at undgå den slags større arrangementer.

"Vi har modtaget få kritiske bemærkninger. Vi ved godt, vi skal tage denne virus alvorligt. Derfor var vores budskab også, at den enkelte selv måtte afgøre om han hun ville deltage," siger Erling Mikkelsen Rønde Rotary Klub.

Et stort dyk

Ved afslutningen søndag kunne arrangørerne konstatere, at Coronavirus/COVID-19 fik mange gæster til at blive hjemme.

Besøgstallet de to dage nåede sammenlagt op på små 2.000 gæster. På forhånd var der en forventning om i omegnen af 3.200 besøgende.

"Vi har haft væsentlige færre gæster end sidste gang i oktober 2019. Vi havde 1.361 gæster inde lørdag og cirka 600 søndag. Det er omtrent 1.100 færre gæster end ved et normal marked," anfører Erling Mikkelsen.

Ros til udstillere

Arrangørerne havde stor ros til de mange udstillere for den måde, de tacklede de meget mindre besøgstal på.

"I har været positive og forstående over for den meget specielle situation, hvor det ikke har skortet med advarsler for denne alvorlige virus, som vi skal tage alvorligt," lød det fra Erling Mikkelsen henvendt til udstillerne søndag eftermiddag.

150 stande solgt

Arrangørerne ser positivt på at få kickstartet Retro/Antik Loppemarkedet til oktober. Weekenden 24.-25. oktober er booket i Rønde Idrætscenter.

"Det ser godt ud med standtegningen. Der er solgt 150 stande, så vi mangler at sælge små 20 stande. Det er vi tilfredse med alt taget i betragtning med den situation, vi har været igennem," siger Erling Mikkelsen, der sluttede søndagen af med at invitere alle standholdere til en festaften med 2 retters menu incl. 2 genstande lørdag 24. oktober - på arrangørernes regning naturligvis.

Check til hospice

Trods weekendens lidt pauvre besøgstal bliver der alligevel en pæn check til det nye Strandbakkehuset børne- og ungehospice.

Alle entreindtægter ved markedet i oktober 2019 og weekendens marked var således øremærket indsamlingen til Strandbakkehuset og specifikt udearealerne.

Den samlede check lyder på 88.881 kroner, som arrangørerne søndag sidst på dagen kunne overrække til Rikke Krogager Nichols, Administrativ koordinator på Hospice Djursland og Strandbakkehuset børne- og ungehospice.

Checken betyder, at der nu er samlet over 1.5 mio. kroner ind til Strandbakkehuset børne- og ungehospice.

Det samlede mål lyder på 3 mio. kroner, og det er planlagt nået inden midten af april 2020.

Publiceret 12 March 2020 14:00