Torsten Gejl, Rønde, skal sammen med den omstridte partileder Josefine Fock forsøge at få det til at køre for Alternativet på Christiansborg. Foto: Folketinget

Torsten Gejl, Rønde, skal sammen med den omstridte partileder Josefine Fock forsøge at få det til at køre for Alternativet på Christiansborg. Foto: Folketinget

Gejl bliver i Alternativet og forsvarer sit mandat på Christiansborg

Alternativets blødning er foreløbig stoppet med et hæfteplaster med politisk ordfører Torsten Gejls melding om at bliver i partiet, og han er klar til at udgøre folketingsgruppen alene

Af
Lars Norman Thomsen

"Alternativet beholder sit mandat på Christiansborg – og det er mig.

Jeg bliver i Alternativet, fordi jeg helt ind i hjertet tror på, at der er brug for os.

Jeg bliver i Alternativet, fordi jeg oplever, at vores politik gør en forskel.

Jeg bliver i Alternativet, fordi det er en stærk, kreativ og aktivistisk bevægelse.

Siden i mandags har jeg mødt og mærket vores bevægelse."

Sådan skriver Alternativets Torsten Gejl torsdag meget optimistisk på sin Facebook-side, og han fortsætter

"Jeg har holdt møder med min storkreds i Østjylland, fået et hav af henvendelser fra byrødder, regionsrødder, tillidsvalgte, aktivister og medlemmer, og deres håb er entydigt:

At der fortsat skal være et Alternativet på Christiansborg.

Derfor er det en ære for mig at være med til at få det til at lykkes.

Jeg oplever stor opbakning fra alle afkroge i landet til at fortsætte Alternativet som et politisk parti og en bevægelse, og vi er allerede i gang."

Summa summarum: Torsten Gejl, der bor i Rønde, vælger at tage kampen op og ikk som sine fire - nu tidligere partifæller og foketingskolleger - Rasmus Nordqvist, Susanne Zimmer, Sikandar Siddique og partistifter Uffe Elbæk melde sig ud af partiet og fortsætte som løsgænger(-e) på Christiansborg.

De fire har forladt skuden i protest mod den nyvalgte politiske leder Josephine Fock.

"Vores mål er selvfølgelig, at Alternativet får en tredje periode i Folketinget med flere grønne mandater end tidligere.

Men først skal vi fortsætte kampen for en seriøs bæredygtig omstilling i det daglige arbejde, og vi skal hjælpe vores gode byråds- og regionspolitikere med at opnå valg og genvalg til kommuner og regioner.

Jeg glæder mig usigeligt til næste kapitel i Alternativets historie.

Alternativet lever."

Sådan lyder af den afsluttende replik i dur fra Torsten Gejl, der kan se frem til en travl periode på Christiansborg, hvor prioritering bliver et nøgleord for Alternativets solist.

Reelt skal han dække samtlige ordførerskaber, men det holder naturligvis ikke.

Fokus for ham og Alternativet i den kommende tid bliver selvfølgelig forhandlingerne om handlingsplanerne for klimaloven.

Publiceret 12 March 2020 14:30