Borgmester Ole Bollesen:

Borgmester Ole Bollesen: "Først og fremmest har vi fokus på vores svageste borgere, hvad enten det er vores ældre, de udsatte eller særligt syge. Det er dem, som løber en stor risiko, ved at blive smittet. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at beskytte dem."

Coronavirus: Syddjurs har et ekstra øje på de ældre og de svage medborgere

Borgmester Ole Bollesen roser de medarbejdere og ledere, der er særligt i frontlinjen i disse uger, for deres engagement og dygtighed

I Syddjurs Kommune mødes sundhedsberedskabet og kommunens overordnede beredskab dagligt og tilpasser retningslinjer og håndtering af situationen med coronasmitte. Der er fokus på at beskytte de svageste borgere mod at blive smittede, fastslår kommunen i en pressemeddelse.

Syddjurs Kommune følger anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen og andre myndigheder tæt. Som i andre kommuner er skoler og dagtilbud lukket ned. Der er arrangeret nødpasning for de 0 - 9 årige, hvis forældre varetager kritiske funktioner.

Alle kommunale medarbejdere, som ikke varetager kritiske funktioner, er sendt på hjemmearbejde. Det betyder, at borgerservice og kommunens administration er lukkede for fysisk fremmøde. Da medarbejderne arbejder videre hjemmefra er det fortsat muligt at kontakte fagområder telefonisk ligesom kommunens hovednummer 87 53 50 00 fortsat har åbent som normalt, meddeler Syddjurs Kommune.

Kommunens sundhedsberedskab er aktiveret og følger udviklingen time for time. Der er især fokus på fortsat drift af hjemmeplejen, hjemmesygepleje, plejecentre og botilbud inden for socialområdet. Der er indført skærpede retningslinjer for besøg hos svagere borgere og for hygiejne hos medarbejderne.

På socialområdet foregår sagsbehandlingen hjemmefra, men der er fortsat medarbejdere klar til at rykke ud, hvis der er børn eller voksne med akut brug for hjælp.

Ud over kommunens sundhedsberedskab mødes kommunens overordnede beredskab dagligt og koordinerer indsatsen på tværs af kommunens opgaver.

Ros til medarbejderne

Borgmester Ole Bollesen er en del af kommunens overordnede beredskab:

"Først og fremmest har vi fokus på vores svageste borgere, hvad enten det er vores ældre, de udsatte eller særligt syge. Det er dem, som løber en stor risiko, ved at blive smittet. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at beskytte dem. Jeg vil gerne rose vores medarbejdere og ledere på tværs af alle områder. Alt hvad jeg har set, viser at vores organisation har handlet både hurtigt og kompetent i en svær situation, som ændrer sig hele tiden. Også ros til forældrene, som har været gode til at holde deres børn hjemme. Det giver plads til, at vi kan håndtere nødpasning for de få, hvor det er nødvendigt."

Ud over kommunens administration har kommunens biblioteker og fritidstilbud også lukket. Fysiske møder med borgere og virksomheder i forbindelse med sagsbehandling er aflyst, men afvikles så vidt muligt telefonisk.

Syddjurs Kommune opdaterer løbende seneste nyt om kommunens driftsområder på http://www.syddjurs.dk/corona og på kommunens facebookside.

Publiceret 14 March 2020 20:30