Ove Buus Pedersen er alt andet end tilfreds med de lokale politikeres udmeldinger og beslutninger på ældreområdet i Syddjurs. Foto: Ældresagen

Ove Buus Pedersen er alt andet end tilfreds med de lokale politikeres udmeldinger og beslutninger på ældreområdet i Syddjurs. Foto: Ældresagen

Ældresagen: Hvor er logikken kære politikere?

Formand for lokalbestyrelsen i Ældresagen Midtdjurs efterlyser meget klarere retningslinjer i Syddjurs Kommunes ældrepolitik

Af
Lars Norman Thomsen

ÆLDRESAGEN Ove Buus Pedersen, formand for lokalbestyrelsen i Ældresagen Midtdjurs og koordinationsudvalget i Syddjurs Kommune, er bestemt ikke imponeret over Syddjurs Kommunes ældrepolitik.

Han lagde på den nyligt afholdte generalforsamling i lokalafdelingen i Midtdjurs på Ældrecenter Ringparken i Ryomgård ikke skjul på, at både han og mange ældre med ham savner logik i det, som Syddjurs Kommune foretager sig og melder ud.

"På kommunens ældrecentre, og dermed også på Ringparken her i Ryomgård, sker der besparelser og lukninger, som vi slet ikke forstår. Man lukker træningscentret ned, så der kun er visiteret træning 2 dage om ugen. Personalet fyres og genansættes på andre vilkår og i andre afdelinger. De borgere, der skal have visiteret træning køres så rundt til andre træningscentre, hvis ikke de to dage på Ringparken er nok, og dem fra de andre Centre har samme problemer og nedskæringer. Det er frustrerende for alle, og det er urimeligt overfor de mennesker, der har et stort dagligt behov for træning, ofte efter svær sygdom. Det er simpelthen ikke godt nok. Det lyder mest som ren kassetænkning, selv om politikerne kalder det god service på ældreområdet. Det udlægning mener vi er helt forkert," lød det fra Ove Buus Pedersen.

Han undrer sig også over, at Syddjurs Kommune har investeret mange penge i at føre Ringparkens dagcenter up to date med moderne køkken og café for så delvist at trække tæppet væk under aktiviteterne på stedet.

"Caféen, og de frivillige, der gør et stort arbejde hver dag, lider også under det. Når der ikke kommer folk til træning, så mangler der folk til at spise i caféen. Det er indlysende for enhver," lød det fra formanden.

Grine eller græde?

Han nævnte også en sjov og Storm P-agtig beslutning med kaffemaskinerne i køkkenet på Ringparken.

"Forleden fik vi pludselig en besked om, at nu må der ikke længere være kaffemaskiner i køkkenet på Ringparken, da køkkenet hører under Syddjurs Kommunes fælleskøkken i Rønde, og IKKE under Ringparken. Kaffemaskinerne blev fjernet fra køkkenet. Det er helt urimeligt og tåbeligt, at man ikke må lave kaffe i et køkken her, når vi som i dag har et arrangement. Man ryster på hovedet. Vi må så til gengæld gerne have vore egne kaffemaskiner i skabene her i lokalet. Tage dem ud og lave kaffe med dem her, ikke ude i køkkenet. Jamen hør nu her – skal vi grine eller græde," spurgte Ove Buus Pedersen.

Ikke fair

Den usikkerhed og uvished der er om fremtiden på Ældreområdet, skaber stor utryghed for alle, både ældre og pårørende, og det er ikke fair af lokalpolitikerne, mener Ove Buus Pedersen.

"For et par år siden var vi ude ved den tidligere borgmester (Claus Wistoft (V), red.) med godt 1.200 underskrifter, da man ville nedlægge plejeboligerne på Ringparken, og her fik vi stillet i udsigt, at der i nær fremtid – senest i 2025, skulle bygges nye plejeboliger, og så var det Ryomgårds tur. Desværre kan vi ikke stole på, at det vores politikere stiller os i udsigt, også bliver ført ud i livet, men det er vel fordi de mangler flere konsulenter til at hjælpe dem. Til dem finder man jo de millioner, man vil. Der skal ikke spares," afsluttede Ove Buus Pedersen sin ramsaltede kritik.

Lokalavisen har bedt om en kommentar til Ove Buus Pedersens kritik fra borgmester Ole Bollesen (S), Jan Fischer (S), Formand for Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet og Marianne Kirkegaard (V), næstformand i Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet.

Publiceret 15 March 2020 11:30