Kun på video kunne tilhørere og presse følge med i det ultrakorte møde i kommunalbestyrelsen i Norddjurs.

Kun på video kunne tilhørere og presse følge med i det ultrakorte møde i kommunalbestyrelsen i Norddjurs. Foto: Søren Andersen

Meget anderledes møde i kommunalbestyrelsen

Dagsorden hastet igennem af hensyn til risiko for coronasmitte

Af
Søren Andersen

NORDDJURS Man kan vist roligt fastslå, at det var et kommunalbestyrelsesmøde af de mere usædvanlige, der tirsdag fra klokken 17 på bare ti minutter blev gennemført på helt anderledes vis end sædvanligt.

Det erkendte borgmester Jan Petersen, (S), da også indledningsvist, hvor han orienterede om større afstand mellem politikerne - som der da også kun var 18 af mod de maksimale 27 - afspritning (af hænder), manglende mad og drikke - og ingen tilhørere eller presse på plads.

"Vi har lavet en aftale om at afstå fra debat i salen. Det kan I bruge medierne til," sagde Jan Petersen inden han fik tilslutning til at benytte en udvidet dagsorden i forhold til den frist, der sædvanligvis gælder.

Masten faldt

Mange af sagerne blev afgjort ved såkaldt hammerslag - samlet under et. Andre blev udsat til mere normale tider, og kun en enkelt afstemning blev gennemført. Ved håndsoprækning, hvor videoen ikke dokumenterer hvem der stemte hvad.

Det gjaldt i sagen om den 36 meter høje mobilmast, som TDC længe har ønsket opstillet i sommerhusområdet ved Grenaa Strand, hvor man hævder, at masten er eneste mulige løsning på problemer med dårlig mobildækning og data til at streame film og tv.

Her blev det besluttet, at der ikke skal arbejdes videre med at få rejst masten. 12 af de lokale politikere stemte imod, mens seks var for.

Og så blev mødet rundet af.

"Vi fortsætter med at arbejde hjemme, og vi skal nok komme igennem det her," sagde Jan Petersen, inden han igen sprittede hænderne af.

Publiceret 17 March 2020 17:23