Arkivfoto

Arkivfoto

Coronavirus: Regionen betaler kreditorer fluks

Virksomheder, der leverer varer og tjenesteydelser til Region Midtjylland, får nu pengene ved levering eller hurtigst muligt derefter

Af
Lars Norman Thomsen

ERHVERVSLIV Leverandører til Region Midtjylland får nu en håndsrækning til imødegå likviditetsudfordringer forårsaget af den aktuelle nedlukning af Danmark.

Forretningsudvalget har således besluttet, at alle de regninger, som har betalingsfrist frem til 31. marts, bliver sat til betaling nu. Samtidigt er det besluttet, at regionen i de kommende uger løbende vil fremrykke betalinger.

Forretningsudvalget er det eneste faste udvalg under regionsrådet. Forretningsudvalget har 15 medlemmer. Regionsrådsformanden er automatisk formand for forretningsudvalget. Alle sager til regionsrådet skal som udgangspunkt forbi forretningsudvalget.

443 millioner

I første omgang fremrykkes betalinger for 443 mio. kroner.

"Vores små og mellemstore virksomheder er hårdt ramt af den aktuelle situation, hvor helt nødvendige initiativer for at forhindre smittespredning også betyder markant lavere aktivitet. Vi ønsker som stor offentlig arbejdsplads og kunde at påtage os vores del af ansvaret, for at virksomhederne klarer sig igennem," udtaler formand for Regionsrådet Anders Kühnau (S).

Bredt felt

Beslutningen kommer i forlængelse af regeringens initiativer for at hjælpe små og mellemstore virksomheder. Regionen har i sagens natur en lang række leverandører – af alt fra byggematerialer og kollektiv trafik til hospitalsudstyr.

"Beslutningen om at fremrykke betalinger gælder alle både offentlige og private leverandører. Løsningen med løbende fremrykning af betalinger er valgt for at sikre overblikket over konsekvenserne for regionens egen likviditet," forklarer økonomidirektør i Region Midtjylland, Mette Jensen.

Publiceret 18 March 2020 10:30