Kilde: Staten Serums Institut

Kilde: Staten Serums Institut

Coronavirus: Syddjurs Kommune kender til tre testede borgere

Sundhedskrisestaben i Syddjurs har på nuværende tidspunkt kendskab til tre lokale borgere, der er blevet testet for COVID-19. De er alle testet negativt

Af
Lars Norman Thomsen

CORONA Torsdag 19. marts er der i Danmark registreret 1.132 borgere, der er testet positiv for COVID-19 . I alt 8.746 borgere er testet. Seks borgere er afgået ved døden grundet påvist COVID-19 infektion.

COVID-19 er ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.

Fra slutningen af februar til 11. marts testede man primært personer med både milde og mere alvorlige luftvejssymptomer, der rejste til Danmark fra lande med høj smittespredning, for COVID-19. Dette skete som led i inddæmningsfasen, oplyser man hos Statens Serum Institut.

Fra den 12. marts er man som led i afbødningsstrategien overgået til at teste folk med indlæggelseskrævende symptomer for COVID-19. Antallet af bekræftede tilfælde kan således ikke direkte sammenlignes i perioden før og efter 12. marts.

Husk, at statistikken ikke medtager de borgere, som er blevet smittet med Corona uden at være testet - de såkaldte mørketal.

3 i Syddjurs

Lokalavisen har spurgt Syddjurs Kommunes Kommunikationschef Ole Bjarke Nielsen, om man i Syddjurs har adgang til statistik, der kan fortælle borgerne om de lokale tal.

Meldingen fra Kommunikationschefen er, at Sundhedskrisestaben hos Syddjurs Kommune pr. dags dato har haft kendskab til tre borgere, der er blevet testet for COVID-19 infektion - alle med et negativt resultat.

Formodentlig er der tale om tre borgere, som er visiteret til en eller anden ydelse fra Syddjurs Kommune, plejebolig etc.

På det kort over Danmark, som Staten Serums Institut dagligt opdaterer og som fortæller om antal COVID-19 tilfælde pr. 100.000 indbyggere (kumulativ incidens) fordelt på kommunerne i grå kategori (1-19 tilfælde).

I Region Midtjylland var der pr. 19. marts indlagt 19 borgere på et af sygehusene i Regionen - heraf 5 på intensiv afdeling og 5 på intensiv afdeling i respirator.

Publiceret 19 March 2020 15:30