Der er ros fra Dansk Byggeri på Djursland til serviceniveauet i Norddjurs Kommune - og håb om at bevare arbejdspladsser i byggebranchen.

Der er ros fra Dansk Byggeri på Djursland til serviceniveauet i Norddjurs Kommune - og håb om at bevare arbejdspladsser i byggebranchen. Foto: Daniel Hjorth, Ritzau Scanpix

Debat: Hvad kan Norddjurs lige nu gøre for erhvervslivet?

Af
Harald Grønlund

Formand for Dansk Byggeri Lokalforening for Djursland

DEBAT ”Hvad kan Norddjurs Kommune gøre for erhvervslivet - nu”?

Dette spørgsmål fik undertegnede i mandags af en venlig medarbejder fra Norddjurs Kommune. Hun havde fået opgaven af kommunaldirektøren - at finde de små som store tiltag, der kan afbøde de vidtrækkende konsekvenser, der skyller ind over landet netop nu. Dette ville hun finde ud af ved at kontakte 5-10 virksomheder.

Da jeg repræsenterer byggebranchen, var mine umiddelbare svar: Skynd jer at prioritere byggesagerne således, at de ansøgninger, der sætter hænder i gang her og nu, godkendes lynhurtigt. Betal for leverancer til kommunen straks de er godkendt. Udnyt de lukkede institutioner, skoler, kontorer til at sætte vedligeholdelse i gang, ”der ligger i skuffen”. Det giver jo god mening at sætte vedligeholdelse i gang alt imens lokalerne står uudnyttede hen.

Kan man tillade selvbetjeningsbiblioteker i Norddjurs kan man vel også lade håndværkerne gå alene i et lokale.

Allerede to dage efter, kan jeg til stor tilfredshed, se at der i Byggegruppen i Norddjurs Kommune er et opslag på kommunens hjemmeside, der netop tilskynder til prioritering af byggesagerne. For at gøre det synligt, at her mener man det alvorligt, så er teamleder Heidi J. Madsens og miljøchef Ulrik Christensens telefonnumre indeholdt i opslaget.

Jeg er desuden bekendt med, at der er sendt opfordringer ud for at tilskynde til fremrykning af vedligeholdelsesopgaver, for at understøtte beskæftigelsen i byggebranchen. Dette initiativ betyder, at du skal gøre Byggegruppen opmærksom på, at det er vigtigt, at din sag fremmes. Omvendt vil jeg også opfordre til at meddele Byggegruppen, hvis du har en sag der er udsat af den ene eller anden grund. Dette kan give ekstra tid til at sagsbehandle de højt prioriterede byggesager.

Det er herligt, at der i den særdeles svære situation vi er i netop nu, kan tænkes nye tanker, på trods af at mange af de involverede medarbejdere sidder hjemme ved ”kakkelbordet” og arbejder. Super cadeau til jer alle herfra.

Ovenstående er et par gode eksempler på hvordan en smule nytænkning kan være til stor hjælp.

Må jeg opfordre alle borgere i både Norddjurs og Syddjurs til at genoverveje, om der ikke er nogle håndværksopgaver, I med fordel kan fremrykke og få sat gang i nu. Det vil være en stor hjælp til virksomhederne at fastholde de medarbejdere man har fremfor at sende dem ud i ledighed.

Publiceret 19 March 2020 15:56