Så længe Christian Haubuf er partifformand i Ebeltoft, bliver der ikke noget af den store socialdemokratiske forbrødring i Syddjurs. Foto: Syddjurs Kommune

Så længe Christian Haubuf er partifformand i Ebeltoft, bliver der ikke noget af den store socialdemokratiske forbrødring i Syddjurs. Foto: Syddjurs Kommune

En S-partiforening: Vest vil gerne - øst vil ikke

Socialdemokraterne i Ebeltoft afviser fortsat at fusionere med partifællerne i Midtdjurs, Rønde og Rosenholm

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Socialdemokratiet er det eneste parti i Syddjurs Kommune, hvor der fortsat er flere partiforeninger under en fællesledelses paraply.

Sådan ser det ud til at fortsætte en rum tid endnu, for den socialdemokratiske partiforening i Ebeltoft er fortsat tilhænger af princippet om "Small Is Beautiful".

Partiformand i Ebeltoft-afdelingen Christian Haubuf, der også er Socialdemokratiets strateg i byrådssalen, siger til Lokalavisen, at holdningen i øst fortsat er, at man frygter for, at engagementet lokalt vil få et skud fra boven, hvis man fusionerer med partifællerne i resten af Syddjurs, partiforeningen Syddjurs Vest.

"Vi er meget tilfredse med samarbejdet med partiforeningen i Syddjurs Vest, som er helt afgørende for, at vi har otte mandater i byrådet og borgmesterposten. Samarbejdet skal vi holde fast i, for det er forudsætningen for, at Socialdemokratiet har en afgørende position i Syddjurs," siger Christian Haubuf.

Lad os samle kræfterne

Hans formandskollega i Syddjurs Vest, Jan Bruno Jensen, slog ellers tungt til lyd for en fusion på generalforsamlingen i den vestlige partiforening:

"Når det kommer til organiseringen, er vi i Vest enige om, at der bør være én partiforening, så vi ikke ender med tre bestyrelser i henholdsvis to partiforeninger og en fællesledelse. Det er for os bedre at samle kræfterne i en bestyrelse på 7 medlemmer, og dertil underudvalg, så Socialdemokratiet i Syddjurs bliver stærkere."

Et møde med partifællerne i Ebeltoft rykkede heller ikke de to partiforeninger tættere på hinanden.

"Vi har et godt samarbejde med Ebeltoft, hvor der ikke er noget at komme efter, vil jeg lige slå fast," understregede Jan Bruno Jensen.

"Derfor vil jeg godt sige tak til Ebeltoft for det gode samarbejde. Og især Christian Haubuf for den støtte, han har givet mig som formand. Jeg er sikker på, at vores samarbejde i fremtiden også bliver godt til vores medlemmers bedste. Vi skal altid huske, at vi er her for vores medlemmers skyld, og ikke omvendt."

Masser af møder

For Jan Bruno Jensen er en samlet partiforening alligevel ønskedrømmen fordi det vil gøre organisationen stærkere og give plads til arbejde mere målrettet med den politiske del.

"Det føles nogle gange som om, man har været til det samme møde flere gange på en uge, når der er to foreninger og en fællesledelse. Der går næsten mere tid med at holde møder end at arbejde med det, vores medlemmer ønsker vi skal arbejde med. Men uanset skal der lyde en stor tak til fællesledelsen, og jeg glæder mig til at skyde kommunalvalget 2021 i gang til deres generalforsamling i april," slog Jan Bruno Jensen fast.

Publiceret 19 March 2020 19:00