Fodterapeut Lene Jul har åbnet Rønde Fodterapi efter veloverstået eksamen som statsautoriseret fodterapeut. Fotos: Lars Norman Thomsen

Fodterapeut Lene Jul har åbnet Rønde Fodterapi efter veloverstået eksamen som statsautoriseret fodterapeut. Fotos: Lars Norman Thomsen

Helse og velvære: Trekløver klar på Hovedgaden

Med statsautoriseret fodterapeut Lene Jul som spilfordeler og gennemgående figur vil en trio med hver sine spidskompetencer hjælpe mennesker til en bedre og nemmere hverdag

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Ejendomsmægler John Frandsen A/S har facade, forretning og kontorer på Hovedgaden 16A, men i lokalerne bagved et rejehop fra Rønde Busterminal har Lene Jul, 48, nyuddannet statsautoriseret fodterapeut regeret i et stykke tid nu og brugt knofedt på at gøre rummene klar til tre klinikker med tilhørende fælles venteværelse, lille køkken, baglokale og toilet.

Lyst, hvidt og venligt er førstehåndsindtrykket, når man først finder indgangspartiet til Hovedgaden 16B og træder indenfor.

Mange i Rønde og omegn kender Lene Jul særdeles godt i forvejen. Hun er morgenmand i fitnessafdelingen i Rønde Idrætscenter, hvor hun har været instruktør i flere år.

Egentlig stammer hun fra Gjesing i Norddjurs Kommune, hvorfra hun som ganske ung flyttede til Sverige og Stockholm for at opleve en ny verden. Arbejdsmæssigt var det branchen salg og service, der kaldte på hende.

Hun nåede også fire år ved sygeplejen på et alderdomshjem i det svenske, før Danmark og i første omgang København trak hende hjemover.

Det seneste halvandet år har hun primært tilbragt på skolebænken, og forleden resulterede det i et fint resultat ved den afsluttende eksamen på fodterapeut-uddannelsen.

"Nu er jeg klar til at give den gas i min egen klinik og hjælpe mennesker i alle aldre til at få sunde og glade fødder," siger Lene Jul smilende.

Hun har brugt sin uddannelse til at specialisere sig yderligere i en lang række fod-, negle- og tåproblemer.

"Jeg lægger også neglelak eller shellac, hvis kunden ønsker det," fortæller Lene Jul, der har indrettet Rønde Fodterapi i en velassorteret klinik, hvor det formeligt skinner af renhed.

Ikke alene

Lene Jul bliver ikke alene i lokalerne.

Kropsterapeut Allan Sams Simonsen, 43. har nemlig lejet et lokale hos Lene Jul.

Allan Sams Simonsen har ejet et lokale hos Lene Jul til at drive SAMS Kropsterapi. Malermesteren er i øjeblikket i færd med at afslutte sin uddannelse som kropsterapeut, som han betaler af egen lomme

Allan Sams Simonsen har ejet et lokale hos Lene Jul til at drive SAMS Kropsterapi. Malermesteren er i øjeblikket i færd med at afslutte sin uddannelse som kropsterapeut, som han betaler af egen lomme

Han er egentlig uddannet maler og har haft eget firma, AS Malerfirma, siden 2014. I øjeblikket beskæftiger han to medarbejdere.

Allan Sams Simonsen er født og opvokset i Nimtofte, men bor sammen med sin familie i Vivild, hvor han også har firmaadresse.

Det var en ubehagelig oplevelse for et par år siden, der fik ham til at interessere sig mere for krop og psyke.

"Jeg havde udført en større og dyr maleropgave, men måtte efterfølgende vinke farvel til en ret stor sum penge, fordi kunden ikke ville eller kunne betale. Det gjorde, at jeg fik det ekstremt dårligt og ikke kunne sove om natten. Gik vel mest rundt som en betonklods, indtil jeg kom til en kropsterapeut i Randers," fortæller Allan Sams Simonsen.

"Han formåede at løsne op for nogle ting i mig både fysisk og mentalt. Det gjorde, at jeg begyndte at interessere mig for tankerne bag kropsterapi."

Han er nu i gang med at gennemføre uddannelsen ved en underviser i Aalborg og går også stille og roligt i gang på klinikken i Rønde, mens han passer sin malerforretning.

"Jeg har tænkt meget over det. Jeg er 43 og skal holde mange år endnu, men malerarbejdet kan mærkes i både skuldre og knæ, så for mig vil det være ideelt at kombinere jobbet som maler med arbejdet som kropsterapeut på klinikken i Rønde," siger Allan Sams Simonsen, der allerede har haft sine første kunder på briksen i SAMS Kropsterapi, som han har døbt klinikken.

Allan Sams Simonsen er et kendt navn i lokale fodboldkredse fra sine mange år som førsteholdsspiller i Vivild IF i både Jyllandsserien og Serie 1.

Inden længe kompletteres mastermind Lene Jul og Allan Sams Simonsen af Maria Boll Kiørboe, der har zoneterapibehandling, gravid- og babymassage som sine specialer.

Trioen krydser fingre for, at det vil være muligt at invitere til åbningsreception 24. april, hvis ellers Coronavirussen tillader det.

Publiceret 19 March 2020 11:34