’El Jefe’ nåede at medvirke i den nye Klovn film, før den blev sat til salg af indehaver Michael Aebeloe, Hornslet

’El Jefe’ nåede at medvirke i den nye Klovn film, før den blev sat til salg af indehaver Michael Aebeloe, Hornslet

Retro-autocamper fra Klovn er til salg

Hvis man ønsker sig en 20 kvadratmeters lejlighed på hjul, som desuden er kendt fra den nye Klovn-film, så er det med at finde pengepungen frem

Af
Lars Norman Thomsen

FILMREKVISIT Bent Fabricius-Bjerre, Medina og Bille August. Det er alle kendisser, som har medvirket i Casper Christensens og Frank Hvams 'Klovn'-univers.

Og det er den 'elite', som Michael Aebeloes autocamper nu indgår i. For den har medvirket i den nye Klovn-film, ’Klovn the final’. Den tredje af slagsen, som muligvis også bliver den sidste.

Her er autocamperen ikke blot en tilfældig rekvisit, som fik sine korte 15 minutes of fame i filmen – den var så central på filmlærredet, at bilen også blev en del af premieren: Hovedrolleindehaverne ankom i den og parkerede med den lige foran den røde løber.

Nu skifter autocamperen muligvis ejer. Indehaveren, Michael Aebeloe fra Hornslet, har nemlig sat autocamperen til salg på DBA (Den Blå Avis). Det skriver DBA Guide.

Et monster

Michael Aebeloes bil er unik alene på grund af sit ydre, fordi bilen er stor. Den kan prale af 8 meters længde og 2,4 meter i bredden. Rummeligheden er til at føle. Den rummer faktisk flere kvadratmeter end hvad man kan få i de små københavnerlejligheder.

Autocamperen er også særlig, fordi den er malet i guld, og så er køretøjet en gammel én af slagsen. Den er fra 1976 og produceret i USA. Det er bl.a. derfor, den er bygget så lang og bred. Lidt ligesom amerikanerbilerne er.

Michael Aebeloe har ejet sin autocamper i 3 år, hvoraf han i det første boede i bilen. Det var hans hjem. Tiden blev ofte brugt til at forbedre guld-bilen.

Først og fremmest begav Michael Aebeloe sig ud i at male køretøjet. Til en start var det ikke meningen, at han ville male hele skuden. Han ville egentlig kun optimere bilens 'hovedfarve', som på daværende tidspunkt også var guld. Men da han først gik i gang, tænkte han, at han lige så godt kunne gøre det ordentligt og dermed også optegne stregerne på bilen.

Dertil har han lagt nyt gulv i bilen og sat persienner i vinduerne, som passer til bilens særlige, bøjede vægge. Det meste i bilen har fået sig en tur med en ny maling, og bordpladen er også ny.

Eller det vil sige, faktisk er bordpladen skåret ud af et skrivebord, som Michael Aebeloe købte brugt.

Også alt det mekaniske har fået sig en overhaling: Bilen har gennemgået en undervognsbehandling, den har fået ny kobling, ny, moderne luftaffjedring, en ny aluminiumskøler, en ny gearkasse og en masse andet.

I alt er bilen opgraderet for 300.000 kr., ifølge DBA Guide.

Autocamperens fortid

To 'normale' autocampere har Michael Aebeloe tidligere ejet og boet i. Og da han en dag for tre år siden camperede i Amsterdam med den ene af dem, forelskede han sig i den her.

Autocamperen stod på samme campingplads, og det vidste sig at være et dansk par, der ejede bilen. De boede, ligesom Michael Aebeloe, i bilen på fuld tid.

Dengang hed autocamperen ’Olga’. Michael Aebeloe var straks oppe at ringe og ikke mindst interesseret i den særlige bil, så han faldt i snak med parret.

Efter lidt tid tilbage i Danmark kunne Michael Aebeloe stadig ikke få ’Olga’ ud af hovedet, og han kontaktede derfor parret og sagde, at hvis de en dag ville sælge, var han en interesseret køber. Og den dag kom kort tid efter. Sådan blev autocamperen Michael Aebeloes.

Da han malede bilen, besluttede han samtidig at omdøbe den fra Olga til ’El Jefe’. Det betyder ’chefen’ på spansk.

Parret, der solgte til Michael Aebeloe, havde i sin tid købt autocamperen af en mand fra Tyskland, og her stopper viden om bilens stamtræ. Men billederne kan fortælle mere end det. For den tysker, der solgte til parret, forærede samtidig parret et foto af bilen, sådan som den så ud, dengang i sine unge dage i USA. Billedet hører til bilen, og derfor har Michael Aebeloe fået det overdraget.

I dag er det visuelle minde sømmet fast i bilen og klar til trofast at følge med videre ud på tur med en ny ejer.

Ifølge DBA Guide har notabiliteter som Topgunn, Gilli, Phlake, Magnus Millang og Savage Rose også hygget sig i autocamperen ’El Jefe’

Publiceret 19 March 2020 13:30