Indehaver og direktør Janne Dichmann har fundet en perfekt erhvervsejendom på Lerbakken 64 til at drive FREKA Grafisk A/S videre. Bemærk udsigten i baggrunden. Fotos: Lars Norman Thomsen

Indehaver og direktør Janne Dichmann har fundet en perfekt erhvervsejendom på Lerbakken 64 til at drive FREKA Grafisk A/S videre. Bemærk udsigten i baggrunden. Fotos: Lars Norman Thomsen

FREKA Grafisk A/S:

Fra Bøjstrup til Lerbakken 64

Indehaver og direktør Janne Dichmann har efter 30 år på en skøn plet i Bøjstrup ved Ryomgård fundet nye muligheder og mere plads til sin virksomhed på en top på Lerbakken i Røndes mest ekspansive område

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Hele 30 år blev det til for FREKA Grafisk A/S i en moderniseret landejendom i Bøjstrup ved Ryomgård, hvor der var højt til himlen, masser af natur tæt på og plads til en ridebane til den hesteinteresserede familie. Tillige kunne indehaver og direktør Janne Dichmann, 53, og familien være på arbejde i løbet af fem sekunder, fordi bopæl og arbejdsplads lå dør om dør.

"Men det blev efterhånden for stort for mig. Mine børn var fløjet fra reden, og jeg savnede måske også at kunne pakke arbejdet væk efter en lang arbejdsdag. Det var altid nemt lige at sætte sig ud på kontoret om aftenen og i weekenderne for at arbejde. Jeg havde også et ønske om at flytte tættere på Aarhus," fortæller Janne Dichmann.

Ved årsskiftet flyttede FREKA Grafisk A/S adresse fra 8550 Bøjstrup til 8410 Følle. På noget nær rekordtid lykkedes det at sælge den store ejendom i Bøjstrup. Fem dage tog det ejendomsmægleren, og så var vejen banet for Janne Dichmann til at købe en stor erhvervsejendom mellem Rønde og Følle.

Perfekte omgivelser

På en top på Lerbakken 64 har Janne Dichmann og hendes otte medarbejdere slået dørene op til et 500 kvadratmeter stort domicil.

De udnytter selv de 350 af dem, mens Almsten Sikring ApS og indehaver Lars Almsten har lejet resten. Almsten Sikring ApS har også en nær fortid i Ryomgård.

"Vi har fået godt med albuerum her på Lerbakken, fine kontorer og plads til at præsentere vores sortiment.

"Vi har også fået mulighed for at montere vores bilreklamer in house. Det er bare at åbne den store port," siger Janne Dichmann, der privat har fundet "en skøn lejlighed" i Rønde Midtby.

Det går stærkt

FREKA Grafisk A/S er leveringsdygtige i et omfattende sortiment, der henvender sig til en bred kreds af kunder

FREKA Grafisk A/S er leveringsdygtige i et omfattende sortiment, der henvender sig til en bred kreds af kunder

Den grafiske branche er kendt for at være hård og omskiftelig, og man skal som virksomhed være på stikkerne og have en klar strategi.

FREKA har siden starten i 1972 formået at placere sig som en solid nichevirksomhed, der har udviklet sig i takt med den teknologiske udvikling og kundernes behov. De seneste års regnskabsresultater bekræfter det.

"Fra min mor og far startede FREKA i 1972 i Kolind og til nu, er der sket vildt meget. Vi har ikke ligget på den lade side og lavet de nødvendige forandringer i sortiment og ydelser løbende, så vi har kunnet fastholde vores trofaste kunder og trukket nye til," siger Janne Dichmann, der kom med i virksomheden i 1999 og i 2009 overtog tøjlerne og ejerskabet fuldt ud.

Hendes mor og far, Karna og Freddy Dichmann, giver fortsat en hånd med. Navnet FREKA har de lagt navn til via forbogstaverne i deres fornavne: FREddy og KArna.

Bredt sortiment

FREKA Grafisk A/S er leveringsdygtige i bæredygtigt profiltøj, skilte, facader, bilreklamer og grafisk arbejde, herunder websites. Kundeporteføljen rækker bredt ud – fra håndværksmestre og blomsterhandlere til køreskolelærere, politiske partier og advokater.

"Vi skiller os ud ved at være en 'one stop shopping'. Jeg ved, at vores kunder sætter stor pris på, at de hos os kan få løst hele markedsføringen på ét sted. Det sparer dem nemlig for både tid og penge," siger Janne Dichmann.

FREKA Grafisk A/S forhandler erhvervsbeklædning og broderer eller trykker logo på tekstiler.

"Selve logoet kommer vi også gerne med et bud på. ligesom vi hjælper kunden med design af brochurer, annoncer, visitkort, bilreklame og hjemmesider. Det er med til at sikre kunden en strømlinet markedsføring hele vejen rundt," bemærker Janne Dichmann, der glæder sig til for alvor at blive en del af Røndes handelsliv.

"Rønde er en skøn by med et aktivt handels- og erhvervsliv, som vi ser frem til at blive en del af."

FREKA Grafisk A/S inviterer til reception fredag 24. april klokken 13-17, såfremt Corona-krisen er et overstået kapitel.

Publiceret 19 March 2020 06:00