Krolfbanen i Ryomgård overvåges nu døgnet rundt med kameraer for at komme hærværk og andet til livs

Krolfbanen i Ryomgård overvåges nu døgnet rundt med kameraer for at komme hærværk og andet til livs

Hærværk: Krolfbane overvåges med kameraer

Ældresagens krolfbane i Ryomgård overvåges nu 24-7 for at komme hærværk på det overdækkede område ved krolfpladsen ved Midtdjurshallen til livs

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD Der er stor interesse for at spille krolf på det fine baneanlæg i Ryomgård tæt på Midtdjurshallen.

Det er Ældresagen, der for små fem år siden startede aktiviteten, og siden da har anlægget uheldigvis været udsat for hærværk i en række tilfælde.

"Vi har desværre nu 3-4 gange i løbet af de 4-5 år fået ødelagt træværket på det overdækkede område ved krolfpladsen. Vi siger, at folk gerne må være der, bare de behandler det hele ordentligt og rydder op efter sig. Det kan de fleste godt finde ud af," lød det fra lokalformand Ove Buus Pedersen ved generalforsamlingen i Ældresagen Midtdjurs forleden.

"Beklageligvis er enkelte bare bedøvende ligeglade. Det er rent hærværk der laves. Man smadrer træværket. Brænder hul i bordene, smadrer flasker derinde, ryger stærk tobak og smider skod og affald overalt. Der handles stoffer deroppe. Man bruger både det overdækkede område og det uden for til toilet."

Derfor har Ældresagen nu fået Østjyllands Politi tilladelse til at sætte kameraer op ved krolf-området, så optagelserne kan kontrolleres via en app i mobiltelefonen og eventuelt videregives til politiet.

Det er tilladt

Det er tilladt at have overvågningskameraer på stedet, når Ældresagen skilter med det og tillige har et skriftligt dokument fra Syddjurs Kommune, hvor Kommunen giver Ældresagen Midtdjurs råderet over et afgrænset område på et matrikelkort.

"Sådan et dokument har vi selvfølgelig haft hele tiden," fortalte Ove Buus Pedersen til de 75 fremmødte på generalforsamlingen.

"Vi spørger gang på gang os selv, om ikke der er forældre, der savner deres store børn og unge mennesker derhjemme eller som bare kunne følge lidt med i, hvor de er, og hvad de laver. Vi forstår det simpelthen ikke," lød det fra en frustreret Ove Buus Pedersen.

Publiceret 20 March 2020 10:51