SSP-leder i Syddjurs Kommune, Heine Skovbak Iversen, hilser alle tiltag velkommen. Arkivfoto

SSP-leder i Syddjurs Kommune, Heine Skovbak Iversen, hilser alle tiltag velkommen. Arkivfoto

Overvågning: Klar opbakning fra SSP

Områdeleder ved SSP i Syddjurs, Heine Skovbak Iversen, forstår godt, at Ældresagen Midtdjurs har tabt tålmodigheden og nu har sat overvågningskameraer op ved krolfbanen i Ryomgård

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD "Vi skal selvfølgelig ikke til at sætte overvågningskameraer op alle steder, men jeg synes, det er helt okay, at vi gør det på steder, der i nattetimerne ligger lidt øde hen, som for eksempel krolfanlægget i Ryomgård," siger Heine Skovbak Iversen, områdeleder for SSP-samarbejdet (Skole, Social og Politi, red.) i Syddjurs Kommune siden november 2018.

"På denne måde kan vi blive helt konkrete overfor de unge, der eventuelt laver hærværk og sort på hvidt fortælle dem, at de blev set det pågældende sted. Ikke noget med, "at vi har hørt, du var sammen med ham eller hende på krolfanlægget torsdag aften". På denne måde kan vi fluks tage fat i de unge og deres forældre og få styr på problemet."

Heine Skovbak Iversen har stor forståelse for, at Ældresagen Midtdjurs efterhånden er trætte af, at unge mennesker laver hærværk og ødelægger træ-lamellerne igen og igen ved mødestedet på krolfanlægget.

"De unge ved jo godt, at de gerne må mødes der og hygge sig sammen nogle stykker, når der ikke er krolf-aktivitet på banen, men også, at det slet ikke er i orden at forlade stedet uden at rydde op eller endnu værre at ødelægge noget," siger Heine Skovbak Iversen.

SSP har den seneste tid jævnligt været forbi både i Ryomgård og Kolind for at markere, at man er synlige i bybillederne.

"Vi går i Netto, Fakta eller stikker hovedet inden for på værtshusene for bare at hilse på, men vi kan af gode grunde ikke være der hele tiden. Det er dog fint lige at få hilst på de unge mennesker og få snakket med nogle af dem," siger SSP-lederen.

Præventiv effekt

Heine Skovbak Iversen forventer, at overvågningskameraerne på krolfanlægget vil have en præventiv effekt, men har til gengæld svært ved at vurdere, om de bare flytter problemerne.

"Det skal jeg ikke kunne sige, men til gengæld ved jeg, at der er gode beviser for, at den første samtale, som SSP eller Politiet har med et ungt menneske, der har begået en kriminel handling, i mange tilfælde stopper den unge med at fortsætte ud ad en forkert løbebane."

"Jeg har lige været til en SSP-konference med kolleger fra hele Østjylland, hvor det blev nævnt, at 40 procent af de unge ikke vender tilbage til kriminalitet efter, at de har været til deres første samtale med SSP eller Politiet."

Publiceret 20 March 2020 11:00