TRIF’s U16 drenge har med to sejre fået en perfekt start på forårssæsonen. Men mens corona’en hærger må de nøjes med at løbetræne for at holde formen ved lige. Arkivfoto fra sidste sæson

TRIF’s U16 drenge har med to sejre fået en perfekt start på forårssæsonen. Men mens corona’en hærger må de nøjes med at løbetræne for at holde formen ved lige. Arkivfoto fra sidste sæson

Ungdomsfodbold: TRIF’s talenter sat på pause efter kanon start

TRIF’s U16 hold i Liga 1 må ligesom alle andre fodboldspillere vente på grønt lys fra DBU på grund af corona-epidemien før der atter kan spilles bold

Af
Martin Schultz

UNGDOMSFODBOLD Det er ikke ret mange fodboldhold, som har nået at få græs under støvlerne, inden corona-virus’en satte al fodbold på pause. Men TRIF’s U16 drenge i Liga 1 kom som det første hold på Djursland på (kunst)græs, da holdet 1. marts mødte SfB på Kunststofbanen i Svendborg som indledning til en spændende forårssæson i landets bedste U16 række.

TRIF hentede sig en sikker 2-0 sejr på et mål i hver halvleg af Bastian Fabricius Smedegaard og Christian Holmgaard Lynnerup mod et ufarligt Svendborg-hold.

“Vi dominerede kampen uden af være prangende. Men selv på en halvsløj dag var vi gode nok til at have kampen under kontrol. SfB var ikke farlige og havde ingen chancer. Efter kampen var vi ikke ret tilfredse med os selv, men vi fik tre point i en premierekamp, hvor der nemt kan være nerver på,” fortæller holdets træner Mikkel Melgaard.

TRIF’s U16 drenge vandt i efteråret Liga 1, så kvaliteten og talentet er i orden, men holdet er udfordret i bredden.

“Vi har kun 13 spillere i truppen, og vi har kun de 2-3 bedste U15 spillere fra Liga 2 holdet at supplere med. Men vi skal ikke ødelægge et godt U15 hold, og problemet er størst, når U15 drengene spiller samtidig,” siger Mikkel Melgaard.

God skalp mod Hobro IK

Lørdagen efter og inden statsministeren ugen efter lukkede ned for al holdsport kom også TRIF’s U15 drenge i kamp. Holdet trænes af en anden ung TRIF-seniorspiller, Mathias Haulrik, og forrige lørdag havde holdet på hjemmebanen PR Park sæsonpremiere kl. 10.15 mod IF Lyseng. Aarhusianerne var dog for stærke og besejrede TRIF med 2-0 på et mål i hver halvleg. I den næste kamp skulle TRIF have mødt Hornslet IF i et lokalopgør, men den kamp må vente på at blive spillet.

Efter U15 holdets nederlag skulle U16 drengene kl. 11.30 redde dagen for TRIF, og Liga 1 holdet var skarpe og slog Hobro IK med 3-0 på mål af Christian Holmgaard Lynnerup, Bastian Fabricius Smedegaard og Christian Olesen.

“Hobro IK blev nr. 2 i sidste sæson o er et hold vi kæmpede med om førstepladsen. Så det var en god skalp at besejre Hobro IK så sikkert. Der var mere skub i os, og vi styrede kampe fra start til slut. Vi var kommet op i omdrejninger, og jeg var mere tilfreds med vores indsats end i premieren,” siger Mikkel Melgaard.

Med to sejre og en målscore på 5-0 ligger TRIF i top-tre i Liga 1 side om side med Hjørring FK og Vejle B. Det fynske hold Sanderum BK har kun spillet en kamp og slog SfB med 6-0.

“Det kunne se ud som om kampen i denne sæson kommer til at stå mellem TRIF, Vejle B og Hjørring FK,” mener Mikkel Melgaard.

Kunstgræsbanen lukket

Men så kom der en coronavirus i mellem, og i stedet for at spille mod Vejle B, Herning Fremad og AGF/Lyseng i de kommende kampe må TRIF’s U16 drenge nøjes med at løbetræne i al den fritid de lige pludselig har fået med både skole og idrætsaktiviteter på stand by.

“Vi prøver at at holde modet oppe og så være klar, når fløjten igen lyder til kamp,” siger Mikkel Melgaard.

“Drengene savner enormt at spille fodbold, og det har fyldt med træning to-tre gange om ugen og kampe i weekenden. Vi kommer til at få et enormt sammenpresset program, når vi kommer i gang igen.”

Mikkel Melgaard sidder også i bestyrelsen for Rønde Kunstgræs, og herfra opfordrer man de unge i lokalområdet til at respektere henstillingen om ikke på eget initiativ at spille på kunstgræsbanen.

“TRIF har ingen aktiviteter på banen, men vi har nogle dage set op til 40-50 unge spille fodbold, som ikke er organiseret af nogen, på banen. Det er piværgerligt, at de unge mennesker ikke må spille fodbold på banen. For hvad skal de få tiden til at gå med,” spørger Mikkel Melgaard.

Publiceret 20 March 2020 14:30