Coronakrisen raser også blandt de forretningsdrivende i Hornslet. Flere har valgt at lukke ned.Foto: VisitDjursland

Coronakrisen raser også blandt de forretningsdrivende i Hornslet. Flere har valgt at lukke ned.Foto: VisitDjursland

Coronavirus: Flere forretninger lukket ned i Hornslet

Coronakrisen kan i dén grad også mærkes i Hornslet, hvor flere forretninger er lukket ned den kommende tid

Af
Katharina Andersen

Hornslet Både en tøjforretning, Profil Optik og Hornslet Kro har lukket forretningerne ned som følge af coronakrisen.

Og selvom det blot er for et par uger i første omgang, så kan konsekvenserne være fatale for et lokalsamfund som Hornslet.

"Der er ingen, der kan forudse, hvad der kommer til at ske med forretningerne i fremtiden, men det her kan give et billede af, hvordan byen vil se ud, hvis ikke folk handler lokalt efterfølgende," fortæller Jesper Nørgaard, der er formand for Handelsstandsforeningen i byen og butikschef i Profil Optik Hornslet.

Er selv sendt hjem

Jesper Nørgaard lukkede og slukkede også i Profil Optik fredag, og det ærgrer ham, for der kan gå måneder før forretningen åbner igen.

"Grunden til, at vi er sendt hjem som optikere, det er, at Sundhedsstyrelsen meldte ud, at vi sidestilles med tandlæger. Indenfor optikerfaget har mange derfor valgt at lukke ned, fordi vi jo er i tæt kontakt med vores kunder, når vi fx laver synstest," siger Jesper Nørgaard.

Han håber, at de lokale vil støtte op om forretningerne i byen, når de atter får mulighed for at åbne.

"Vi følger krisen meget nøje, for i øjeblikket kan man slet ikke drive forretning. Heldigvis er vi gode til at hjælpe hinanden, og som handelsstandsforening kommer vi til at hjælpe med markedsføring efter alt det her. Vi kommer kraftigt til at opfordre til at handle lokalt," siger han.

Han fortæller samtidig, at man selvfølgelig ikke skal vente helt indtil juli, hvis man har akut brug for briller eller kontaktlinser.

"Forretningen i Ryesgade i Aarhus holder åbent mellem 10.00-15.00 og bliver en 'nødbutik', hvor man kan bestille tid til at komme, hvis man har problemer."

Publiceret 22 March 2020 13:11