Min Købmand har en central placering i Balle som et af byens ankerpunkter. Fotos: Lars Norman Thomsen

Min Købmand har en central placering i Balle som et af byens ankerpunkter. Fotos: Lars Norman Thomsen

Efterlysning:

Balle på jagt efter ny købmand

Den nuværende købmand, Joan Olsen, stopper af personlige årsager med udgangen af maj 2020 efter lang og tro tjeneste

Af
Lars Norman Thomsen

BALLE På imponerende vis holder Balle og dens borgere liv i deres egen købmandsbutik, Min Købmand og har gjort det i en årrække.

Det skyldes ikke mindst den nuværende købmand, Joan Olsen, der har stået i spidsen for butikken i Balles bymidte siden efteråret 2016.

Nu har Joan Olsen imidlertid meddelt, at hun stopper med udgangen af maj 2020.

Derfor haster det med at finde en afløser.

Det økonomiske fundament hviler på et andelsselskab skabt af en initiativgruppe af lokale borgere. Selskabet ejer bygninger, inventar og klarer vedligehold af faciliteterne.

Bestyrelsesformand Lars Boelsmand Nielsen i Andelsselskabet Købmandsgården i Balle AMBA, har for længst indledt jagten på en afløser:

"Vi har allerede spurgt et par emner, der desværre har takket nej," fortæller Lars Boelsmand Nielsen.

"Min Købmand oplever stor opbakning fra borgerne i Balle med tilhørende opland og kan levere en årlig omsætning på over ti mio. kroner," tilføjer han.

Iderigdom og kreativitet

Bestyrelsesformanden har været særdeles glad for det arbejde, som nuværende købmand Joan Olsen har præsteret, og han begræder hendes stop, men respekterer også hendes valg.

"Joan Olsen har vist vejen, og jeg er sikker på, at en ny, dynamisk købmand vil kunne fortsætte linjen. For den rigtige er der mange muligheder for at få lov til at udvise iderigdom og kreativitet," siger Lars Boelsmand Nielsen, der for 4-5 år siden var særdeles aktiv i initiativgruppen 'Bevar Balles Købmand'.

Det kostede tid, kræfter og knofedt dengang at bevare landsbyens eneste dagligvarebutik, men det lykkedes at skaffe den nødvendige sum penge - på den pæne side af den halve million.

I slutfasen sprang lokale Joan Olsen til, da et par andre emner sprang i målet.

Lars Boelsmand Nielsen sidder klar ved telefonen, hvis interesserede vil vide mere om Min Købmand og driften af Balles dagligvarebutik.

Publiceret 24 March 2020 16:04