Debra Freund (i midten) bor i Ugelbølle sammen med sin kone Helene og børnene Gorm og Irma. Parret går i øjeblikket begge på barsel, og naturligvis blandt de mange, som er klar til at give lidt nabohjælp. Privatfoto

Debra Freund (i midten) bor i Ugelbølle sammen med sin kone Helene og børnene Gorm og Irma. Parret går i øjeblikket begge på barsel, og naturligvis blandt de mange, som er klar til at give lidt nabohjælp. Privatfoto

I Ugelbølle kommer naboerne hinanden til undsætning

Corona-krisen har også afledte positive effekter, når borgerne hjælper hinanden

Af
Simon Carlson

Ugelbølle Samfundssindet trives særdeles godt i Ugelbølle under corona-krisen. På ganske få dage har over 60 borgere i byen meldt sig under fanerne til et nyt nabohjælp-initiativ, som Landsbyrådet har iværksat. Det går i al sin enkelthed ud på at hjælpe og stå til rådighed for hinanden til både små og større opgaver, som man af den ene eller anden grund ikke selv kan klare midt i karantæner og smitterisici.

Debra Freund er initiativtager til nabohjælpen, som til dels er startet på baggrund af en personlig bekymring.

"Min mor bor langt fra mig, og hun er i den udsatte gruppe for corona-virussen. Jeg har jo været bekymret for, hvordan hun skulle klare den her situation, og så tænkte jeg, at den tanke, skal vi handle på her. Det fandt vi jo ret hurtigt ud af, atd er var mange andr, der også gerne ville," fortæller Debra Freund.

På Facebook har Landsbyrådet nu oprettet siden 'Corona Nabo-Hjælp Ugelbølle', hvor man både kan melde sig som hjælper eller skrive, hvis man har behov for hjælp til en opgave. Det kan være alt, der er relateret til de restriktioner, vi lever under i øjeblikket, som for eksempel hjælp til indkøb, hvis man er syg, har symptomer eller er i en særligt udsat gruppe, luftning af hunden, have hentet medicin og så videre.

Også hjælp bagefter

Det hele foregår naturligvis efter Sundhedsstyrelsen opfordringer og anbefalinger. Debra Freund arbejder til daglig som læge på Aarhus Universitetshospital, så hun er klar over, hvad der kræves af den nuværende situation, men også i efterdønningerne.

"Jeg håber jo også, at det her kan vare ved, at vi hjælper hinanden, for vi ved ikke, hvad vi kommer ud i bagefter. Der er helt sikkert nogen, som får brugt alle deres ressourcer i den nuværende situation, og de kan jo også få brug for hjælp, når epidemien er overstået," siger Debra Freund.

Kontakten kan som nævnt formidles over Facebook, men gruppen har også oprettet en kontakttelefon. På telefonnummer 22 33 51 26 kan man ringe ind med det, man har behov for hjælp til, hvorefter kontakten til en hjælper bliver formidlet.

Debra Freund noterer, at det bedste tidsrum at ringe i er mellem klokken 9-12.

Publiceret 28 March 2020 19:00