Modelfoto fra www.haandbogen.info

Modelfoto fra www.haandbogen.info

COVID-19: Mørke virksomhed skal igen lave danske åndedrætsværn

Ican A/S starter produktionslinje op igen efter 12 års pause med dansk produktion af åndedrætsværn

Af
Af Lars Norman Thomsen

MØRKE Ican A/S skal producere 10.000 – 12.000 åndedrætsværn i døgnet i den nuværende situation med den verdensomspændende pandemi.

For 12 år siden stoppede produktionslinjen i Mørke, og en del af produktionen flyttede til udlandet. Den danske produktion af åndedrætsværn til industrien kunne ikke længere konkurrere mod de lave lønninger i Kina.

Nu er ejeren af Ican A/S, Jan Erik Jensen, imidlertid blev bedt om at genoptage produktionen af danske åndedrætsværn på grund af Corona virus i hele verden.

”Vi har haft en positiv dialog med Region Hovedstaden, som indkøber masker til Danmark. De har spurgt os her hos Ican, om vi vil genoptage vores produktion af åndedrætsværn. Det vil vi selvfølgelig rigtig gerne, og alle forberedelserne er straks gået i gang,” udtaler Jan Erik Jensen i en pressemeddelelse.

Ican A/S i Mørke, som har rødder tilbage til 1985, har en fuld produktionslinje til at stå, som nu skal have et eftersyn og startes op igen.

”Her kan vi lave 10.000 - 12.000 åndedrætsværn i døgnet, når vi kører på fuld kraft. Vi har heldigvis dygtige folk, vi kan kalde ind igen og rigtig gode samarbejdspartnere. Vi er i fuld gang med at få fat i materialer,” fortæller Jan Erik Jensen.

”Det er utroligt positivt, at det igen kan lade sig gøre at producere masker i Danmark, selv om baggrunden er Corona virus, som vi alle gerne ville være foruden. Maskerne skal selvfølgelig være godkendt efter vores høje standarder,” siger Jan Erik Jensen.

Publiceret 30 March 2020 12:41