Erling Mikkelsen fra Rønde Rotary erkender, at Coronakrisen har ændret på vilkårene for den igangværende indsamling til det udeområet ved det nye Børne- og ungehospice i Rønde. Foto: Lars Norman Thomsen

Erling Mikkelsen fra Rønde Rotary erkender, at Coronakrisen har ændret på vilkårene for den igangværende indsamling til det udeområet ved det nye Børne- og ungehospice i Rønde. Foto: Lars Norman Thomsen

Strandbakkehuset: Rotary klubberne når ikke 3 mio. kroner

Coronakrisen ændrer både økonomisk slutmål og planer for indsamlingen til udeområdet ved det kommende Børne- og ungehospice i tilknytning til Hospice Djursland

Af
Lars Norman Thomsen

DJURSLAND De seks Rotary klubber på Djursland når ikke at indsamle de budgetterede 3 mio. kroner til udeområdet ved det kommende Børne- og Ungehospice, Strandbakkehuset, i Rønde.

"Grundet Coronakrisen har vi nedjusteret vores budget, så vi lander et sted mellem 2.2 og 2.3 millioner kroner," lyder vurderingen fra Erling Mikkelsen fra Rønde Rotary og primus motor for indsamlingen.

"Lige nu arbejder arbejdsgruppen fra de seks Rotary klubber på Djursland på at samle op på de mange arrangementer, der var forberedt og sat en dato på," fortæller Erling Mikkelsen.

"Der er vigtigt, at vi i Rotary har respekt for den forfærdelige sygdom, som lige nu raser over Danmark, ja hele verden. Den må og skal vi tage alvorligt. Derfor arbejder vi i det stille på at finde ud af hvilke aktiviteter, der kan lade sig gøre at gennemføre, når verden åbner igen, forhåbentlig efter sommerferien."

Håber på forlængelse

Rotary klubberne har ansøgt om at få indsamlingsperioden forlænget til slut november 2020.

"Det håber vi er muligt, så de aktiviteter, der var planlagt, kan udskydes til efter undtagelsestilstanden, måske til august, hvis vi skal udtrykke et forsigtig håb," siger Erling Mikkelsen.

"Derfor vil afslutningen på vores indsamling også blive udskudt til november 2020. På dette tidspunkt vil vi offentliggøre alle de donationer, der er kommet løbende i hele indsamlingsperioden."

Støttediplom

Alle, der donerer mere end 5.000 kroner vil få tilsendt et støttediplom med synlig bevis på donationen og beløbet.

De, der sponsorerer 100.000 kroner og derover, vil de få deres navn på Donationstavlen ved indgangen til udeområdet ved Strandbakkehuset.

Fortsat Net Auktion

Arbejdsgruppen i de seks Rotary klubber kigger lige nu på på en række større fonde, som det vil være oplagt at søge om et bidrag til projektet.

Ligeledes er der fortsat gang i en Net Auktion på www.campenauktioner.dk, som løber frem til 15. april kl. 21.

"Der er hverken pålagt salær eller bidrag på budprisen, og Finn Campen, der leder auktionen, har tilbudt, at vi efter sommerferien kan lave en ny Net Auktion - igen uden salær og bidrag - som bliver Campen Auktioners bidrag til indsamlingen," fortæller Erling Mikkelsen.

Publiceret 30 March 2020 16:00