I påskeferien kan man opleve Gammel Estrup online, men man kan også stadig nyde de smukke omgivelser på en gåtur i området. Pressefoto

I påskeferien kan man opleve Gammel Estrup online, men man kan også stadig nyde de smukke omgivelser på en gåtur i området. Pressefoto

Gammel Estrup holder påskeferie på nettet

Auning Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum er ligesom resten af de danske museer og attraktioner lukket i skolernes påskeferie som følge af Corona-krisen. Det forhindrer dog ikke museet i at lave aktiviteter for børn og familier – det foregår bare på afstand via museets Facebook-side. Det skriver Gammel Estrup i en pressemeddelelse.

Hver dag klokken 10 guider museets formidler børn og barnlige sjæle igennem en historisk aktivitet, og efterfølgende kan man være med i konkurrencen om en gave fra museets butik.

Museets formidler Anders Sinding står bag tiltaget, som er en naturlig forlængelse af museets formidling under Corona-krisen.

”Siden museet lukkede ned, har vi i formidlingsafdelingen forsøgt os med forskellige online-aktiviteter, og vi kan se, at rigtig mange ser med, hver gang vi lægger noget op. Så når nu børnene og deres familier ikke kan komme til os i påsken, syntes vi, at det var oplagt, at vi kom hjem til dem i stuerne," fortæller Anders Sinding.

Nyd fortsat området

Udover påskeaktiviteterne, som kører via gammel Estrups Facebook-side hver dag, så kan man besøge en virtuel udgave af herregården via hjemmesiden historiefortaelleren.com.

Og på hjemmesiden jagtenpaafortiden.dk kan man finde sjove film om Albert og Freja fra 3.D, der går på opdagelse i herregårdshistorien, ligesom der også ligger inspiration til gåture mm. i kulturmiljøet.

”Selv om museet er lukket i øjeblikket, så kan man naturligvis stadig gå en tur i det smukke område omkring Gammel Estrup. Bare man husker at gå få sammen og holder afstand”, siger Anders Sinding.

Publiceret 31 March 2020 18:18