Michael Mikkelsen (tv.) og Socialdemokratiets strateg Christian Haubuf (th.) bliver ikke partifæller i denne omgang. Foto: Lars Norman Thomsen

Michael Mikkelsen (tv.) og Socialdemokratiets strateg Christian Haubuf (th.) bliver ikke partifæller i denne omgang. Foto: Lars Norman Thomsen

1. april: 'Man skal aldrig true med at gå – man skal true med at blive!'

Dansk Folkepartis gruppeformand Michael Mikkelsen hopper naturligvis ikke over til Socialdemokratiet

Af
Lars Norman Thomsen

”Man skal aldrig true med at gå – man skal true med at blive!."

En af afdøde Svend Aukens personlige ledetråde, som han flot formulerede, da han tabte det såkaldte 'Formandsopgør' i Socialdemokratiet i 1992 til senere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Om Dansk Folkepartis Michael Mikkelsen vil bruge Aukens bonmot, vides ikke.

En kendsgerning er det, at Lokalavisens artikel 1. april 2020 angående Michael Mikkelsens overvejelser om et partiskifte fra Dansk Folkeparti til Socialdemokratiet var en veltunet aprilsnar.

Læs også: Partiskifte: DF'er overvejer seriøst Socialdemokratiet

På Lokalavisens redaktion var det ikke alle, der opfattede spøgen - ingen nævnt, ingen glemt - men blev i troen, og det samme var tilfældet internt i Dansk Folkeparti kan man fornemme i kommentarsporet til artiklen.

Snart forhenværende byrådsmedlem Per Dalgaard, der afløses af lokalformand Ebba Grethe Møgelvang i byrådet 1. maj og dermed takker af fra mange år i lands- og lokalpolitik, havde i hvert fald ikke opfattet spøgen og nåede på falderebet at sende et par knubbede ord i retning af partifællen Michael Mikkelsen.

Læs også: Per Dalgaard i gang med blødt farvel til Byrådet

Flere læsere var tydeligvis også kommet i tvivl, mens andre med det samme havde kigget i kalenderen og konstateret, at vi var nået til 1. april.

Læs også: Per Dalgaard har officielt fået lov at forlade byrådet

Så alt er ved det gamle. Michael Mikkelsen forlader ikke Dansk Folkeparti. Torsdag repræsenterer han således partiet, når forhandlingerne om det genåbnede kommunale Budget 2020 fortsætter på gruppeformandsplan i byrådet.

I en foranderlig verden er det på sin plads at afslutte med velkendte linjer fra Piet Hein:

"Den der kun tager sjov for sjov og alvor kun alvorligt han har faktisk fattet begge dele lige dårligt!"

Læs også: COVID-19: Er Syddjurs gået fri indtil videre?

Publiceret 02 April 2020 09:40