Danmarkskortet pr. 0204 2020: Kilde: Statens Serum Institut

Danmarkskortet pr. 0204 2020: Kilde: Statens Serum Institut

Corona: Danmarkskortet skifter farve - også i Syddjurs

De to ældre mennesker på Søhusparken i Ebeltoft, der er blevet konstateret smittet, har det efter omstændighederne godt, lød fra borgmester Ole Bollesen torsdag eftermiddag

Af
Lars Norman Thomsen

De daglige indberetninger fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut om udbredelsen af COVID-19 på det nationale plan har hidtil registreret lav forekomst af sygdommen i Syddjurs Kommune, skrev Lokalavisen tidligere i denne uge.

Sådan så Danmarkskortet ud 3103 2020. Sammenlign med det andet kort og bemærk farveskiftene. Kilde: Statens Serum Institut

Sådan så Danmarkskortet ud 3103 2020. Sammenlign med det andet kort og bemærk farveskiftene. Kilde: Statens Serum Institut

Kort efter kom meddelsen så om, at to ældre borgere i Søhusparkens plejeboliger var blevet smittet. Det fortæller, hvor hurtigt tingene skifter i denne tavse tid.

"De to ældre mennesker har det efter omstændighederne godt, er den melding, som jeg har fået for en time siden. Jeg håber naturligvis, at de snart bliver raske, og min tanker går både til de to og deres pårørende," lød det fra borgmester Ole Bollesen (S) klokken 16.30 torsdag.

Det er endnu ikke påvist, hvordan de to borgere er blevet smittet.

"Vores personale på stedet er ikke blevet smittet, så vi kan simpelthen ikke give en forklaring," siger Ole Bollesen.

Skarpe regler

Antallet af bekræftede tilfælde offentliggøres af Statens Serum Institut. Det offentliggøres derimod ikke af Regionen, sygehuset, lægen eller kommunen, da Syddjurs Kommune ganske enkelt ikke har adgang til disse oplysninger.

Alle medarbejdere i Syddjurs Kommune er naturligvis underlagt tavshedspligt og persondatabeskyttelsesregler.

Som kommune orienteres man i Syddjurs Kommune kun om smittede borgere i kommunen, hvis det drejer sig om borgere, som Syddjurs Kommune er i kontakt med, for eksempel via hjemmeplejen.

Nye farver

De daglige rapporteringer fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut indeholder et opdateret Danmarks-kort, der viser: Antal COVID-19-tilfælde per 100.000 indbyggere (kumulativ incidens) fordelt på kommuner. Total og seneste 7 dage.

Kumulativ incidens er et statistisk fagudtryk, som udtrykker det antal tilfælde af en sygdom, aktuelt COVI-19, som opstår i løbet af en given periode.

Lokalavisen præsenterede senest det Danmarkskort, som Statens Serum Institut 30. marts publiceret med en geografiske fordeling over antallet af bekræftede smittede, hvor Syddjurs igen er markeret med 0 bekræftede smittede de sidste syv dage.

Danmarkskortet skiftet øjeblikket farve dagen derpå som et udtryk for, at der nu var registreret smittede i Syddjurs Kommune.

Torsdag 2. april var Syddjurs Kommune på Danmarkskortet placeret i næstlaveste kategori (1-9 smittede) ligesom i øvrigt Norddjurs Kommune.

Foreløbigt (2. april 2020) er 123 danskere døde, mens de var smittet med coronavirus.

Når det sættes op imod antallet af bekræftede smittede, er det 3,6 procent af de smittede, som siden er døde.

Opgørelsen af antallet af døde omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist COVID-19-infektion. COVID-19 er ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet, fremgår det af Statens Serum Instituts hjemmeside.

Publiceret 02 April 2020 17:50