Skolechef Per Viggo Larsen føler sig overbevist om, at skoler (0.-5. klasse), børnehaver og vuggestuer m.fl. er klar til at genåbne onsdag 15. april i forskellige tempi. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Skolechef Per Viggo Larsen føler sig overbevist om, at skoler (0.-5. klasse), børnehaver og vuggestuer m.fl. er klar til at genåbne

Corona: Skolechef arbejder på genåbning 15. april

Skolerne, specialskole, børnehaver og vuggestuer i Syddjurs arbejder hårdt på at blive klar til rykind efter påske

Af
Lars Norman Thomsen

Statsminister Mette Frederiksens melding mandag aften om 'en forsigtig' genåbning efter påske af dele af Danmark gjorde, at skole- og daginstitutionsledere måtte kigge langt efter påskeferie.

Fra onsdag den 15. april vil vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og 0. til 5. klasse på folkeskolerne genåbne. Hertil kommer alle elever i specialtilbud, specialklasser, interne skoler, ungdomsskolens heltidsundervisning, mv. på alle klassetrin (dvs. fra 0.-10. klasse).

Læs også: Kirstine Bille: Forventer ikke vi er klar 15. april

Tirsdag morgen holdt samtlige skoleledere i Syddjurs Skype-møde med skolechef Per Viggo Larsen for at få en første orientering, om hvad der kommer til at ske umiddelbart efter påske.

Hele tirsdagen sidder ledelserne i de nævnte institutioner og laver en plan for, hvordan de kan genåbne 15. april med fokus mange ting, men naturligvis primært trygheden hos børn, forældre og personale.

"Jeg har en klar forventning om, at vi er klar til at genåbne onsdag 15. april," siger skolechef Per Viggo Larsen.

Venter på retningslinjerne

"Hvordan det kommer til at foregå helt præcist, er jeg dig svar skyldig på, indtil jeg kender retningslinjerne i detaljer fra Børne- og Undervisningsministeriet og især da Sundhedsstyrelsen."

Per Viggo Larsen forventer, at blive klogere i løbet af tirsdagen og onsdagen med, så der kan komme en fælles udmelding fra forvaltningen sidst på onsdagen om, hvordan genåbningen kommer til at foregå, så institutionernes ledelse og personale, børn og forældre, ved, hvordan de skal forholde sig efter påske.

Læs også: Corona: Ikke alle skal møde frem 15. april

"Det kan dog meget vel tænkes, at vores udmelding må justeres hen over påsken, fordi vi løbende bliver klogere og får nye informationer fra myndighederne," understreger skolechefen.

Skolerne er klar

Per Viggo Larsen havde selv en forventning om, at genåbningen først ville træde i kraft 20. april, men når nu, at det sker allerede 15. april, er han sikker på, at skolerne er klar til opgaven.

"Ledelse og personale har præsteret et fantastisk stykke arbejde hidtil under coronakrisen. De har håndteret en meget uvant situation med at skulle levere fjernundervisning til UG med kryds og slange. Det vil jeg gerne kvittere for, og derfor føler jeg mig også sikker på, at de er klar til at tage fat efter påske, når vi kender betingelserne alle sammen."

Skolechefen korresponderer løbende med skoledelserne, og det er meningen, at der sidst på tirsdagen afvikles et nyt Skype-møde.

Publiceret 07 April 2020 14:00