Koed Tømreren forbliver i Koed og har opkøbt lidt jord i landsbyen, så der er plads til at udvide forretningen.

Koed Tømreren forbliver i Koed og har opkøbt lidt jord i landsbyen, så der er plads til at udvide forretningen. "Vi har fået opbygget et godt team af engagerede medarbejdere og efterhånden skabt en sund virksomhedskultur, som også rækker ud over arbejdstiden," siger en tilfreds indehaver Kasper Salling Bang forud for 50 års jubilæet 1. maj.

50 år: Koed Tømreren har optimismen i behold

Der bliver ikke den store festivitas, når Koed Tømrer- og Byggeforretning ApS 1. maj fylder 50, men indehaver Kasper Salling Bang lover, at jubilæet bliver fejret på behørig vis længere ude i fremtiden

Af
Lars Norman Thomsen

KOED Historien om Koed Tømrer- og Byggeforretning ApS startede i 1970, da en ung Eigil Jacobsen etablerede virksomheden i landsbyen mellem Ryomgård og Kolind.

Det stod dengang ikke skrevet i kortene, at han senere skulle lade barnebarnet, Kasper Salling Bang, 32, tage over, da morfaren i en alder af 77 syntes, at han havde aftjent sin værnepligt på arbejdsmarkedet.

Sådan blev det, og det er både gammel og ung særdeles tilfredse med i dag.

"Jeg gennemførte efter folkeskolen en HTX-uddannelse og fandt ud af, at jeg trængte til at lave noget praktisk. Derfor startede jeg som tømrerlærling hos Hans Ulrik Jensen (HUJ A/S, red.), og da jeg stod med svendebrevet i hånden, var jeg sikker på, hvad jeg ville fremover," fortæller Kasper Salling Bang.

Han overtog i 2011 virksomheden fra sin morfar, der dengang var eneste mand i firmaet. Nu er der 23 ansatte - på kontor og værksted. Ude i marken arbejder medarbejderne typisk i sjak på to, og derfor har det været muligt at fastholde momentum under Coronakrisen.

Meget konsekvente

Årets Håndværker 2019 i kategorien 'Årets Tømrer (20+ ansatte)', Koed Tømrer- og Byggeforretning ApS, 'Koed Tømreren'. 'Koed Tømreren' har tidligere fået statuetter i årene 2015, 2016 og 2018. Foto: Årets Håndværker.

Årets Håndværker 2019 i kategorien 'Årets Tømrer (20+ ansatte)', Koed Tømrer- og Byggeforretning ApS, 'Koed Tømreren'. 'Koed Tømreren' har tidligere fået statuetter i årene 2015, 2016 og 2018. Foto: Årets Håndværker.

Koed Tømreren, som Koed Tømrer- og Byggeforretning hedder i folkemunde, har været begunstiget af det gode vejr, mens store dele af Danmark har været lukket ned.

"Vi laver meget udvendig arbejde lige nu og får mange forespørgsler på mindre opgaver, mens der er lidt mere stille, når det gælder de større," siger Kasper Salling Bang.

"Heldigvis har vi haft opgaver nok i bogen, så vi har kunnet fastholde vores medarbejderstab, og lige nu søger vi faktisk to nye tømrere. Flere af vores ansatte har kone og børn, så vi er meget opmærksomme på at tackle situationen med Corona korrekt og sikkert.."

"Vores ansatte har fået besked på at overholde retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne. For eksempel sidder de ikke og spiser frokost sammen med andre, ligesom vi alle er påpasselige med håndsprit og ekstra rengøring."

De private kunder er grundstenen hos jubilaren, og det vil de altid være, forsikrer Kasper Salling Bang.

"Vi skal kunne levere kvalitet hver gang og være ydmyge uanset opgavens beskaffenhed og størrelse. Vi bliver aldrig for store til at skulle udskifte en termorude hos en kunde, og vi må aldrig slække på kravene til service og kvalitet," understreger han.

Nyt marked

I de senere år har Koed Tømreren bevæget sig ud på et meget større og anderledes marked, hvor konkurrencen er markant: Entrepriseforretninger.

"Vi har en mand på kontoret, der udelukkende beskæftiger sig med at få os koblet på entrepriseforretninger i form af større erhvervsbyggerier. Det er et hårdt marked, men vi kommer mere og mere med, fordi vi hos større leverandører bliver betragtet som en seriøs samarbejdspartner, der holder, hvad vi lover. Vi har lige landet to aftaler i Østjylland efter sommerferien," fortæller Kasper Salling Bang stolt.

Morfaderen, der startede det hele, er fortsat en frisk herre i en alder af 86-87 år. Han runder jævnligt kontoret i Koed, og mon ikke han her ved 50 års fødselsdagen er mere end tilfreds med, hvordan barnebarnet har ført livsværket videre.

Publiceret 29 April 2020 20:00