Som rutineret og dygtig fodbolddommer havde Michael Kjær ikke problemer med at lede slagets gang, da den nye multibane blev indviet på Ugelbølle Friskole i august 2017. Nu er Michael Kjær stoppet på skolen efter ti år som leder. Foto: Lars Norman Thomsen

Som rutineret og dygtig fodbolddommer havde Michael Kjær ikke problemer med at lede slagets gang, da den nye multibane blev indviet på Ugelbølle Friskole i august 2017. Nu er Michael Kjær stoppet på skolen efter ti år som leder. Foto: Lars Norman Thomsen

Ugelbølle Friskole skal have ny skoleleder

Michael Kjær stopper efter 10 år som leder af Ugelbølle Friskole. Det sker en såkaldt gensidig overenskomst Michael Kjær og bestyrelsen imellem, fortæller bestyrelsesmedlem

Af
Lars Norman Thomsen

UGELBØLLE "Ugelbølle Friskole søger en engageret skoleleder, der vil være med til at fortsætte friskolens gode udvikling, hvor glæden og lysten til at lære og udforske livet er øverst på listen," står der at læse i en jobannonce på bl.a. www.friskoler.dk.

Ansøgningsfristen er fastsat til 29. maj 2020, så en ny leder har mulighed for at være parat til det kommende skoleårs start 1. august.

Michael Kjær har siden 1. april 2010 været skolens leder, men nu er pædagogisk leder Louise Nørgaard konstitueret i lederstillingen frem til en ny skoleleder er fundet.

Skolen har senest afholdt bestyrelsesmøde 4. februar 2020, og heri deltog Michael Kjær. Af referatet fremgår ikke noget om et forestående lederskifte.

"Jeg kan kun oplyse, at Michael Kjærs afgang er sket efter gensidig overenskomst mellem bestyrelsen og ham," siger Lasse Sørensen, næstformand i skolebestyrelsen.

"Jeg hverken kan eller må kommentere det yderligere. Sådan er det aftalt," tilføjer han.

Ugelbølle Friskole er ligesom Feldballe Friskole og Midtdjurs Friskole i Nimtofte et barn af de kommunale skolelukninger i de tre byer, som Syddjurs Byråd effektuerede på det mest velbesøgte byrådsmøde i historien i maj 2009.

Michael Kjær, 48, blev nærmest headhuntet til jobbet af den daværende bestyrelse. Han kom fra en stilling som lærer på Grundskolen i Rønde (Rønde Privatskole).

Han kom med en yderligere ballast som et kendt ansigt i fritids- og idrætslivet i Rønde - spejderleder og ungdomstræner i TRIF fodbold og en respekteret fodbolddommer.

Cirka 230 børn

Ugelbølle Friskole flyttede i september 2012 ind i nybyggede lokaler på Langkær 2.

Skolen har cirka 230 elever fra 0. kl. – 6.kl. og rummer både SFO (0. kl. – 3.kl) og klub (4. kl. – 6.kl) - tillige 36 medarbejdere på en moderne skole, som har har fine udearealer, der omkranser bygningerne.

Ledelsen udgøres af en trojka bestående af en skoleleder, en pædagogisk leder og en leder af fritidsordningen.

Den fælles opgave i ledelsesteamet er at sikre en bæredygtig drift og fortsætte udviklingen af den samlede organisation.

"I stillingen som skoleleder indgår du i et nært samarbejde med skolens bestyrelse. Som en forældredreven friskole er det vigtigt for os, at du har blik for at navigere i samarbejdet med både bestyrelse og forældrekreds," understreges det i jobannoncen.

Fredag 30. oktober 2015 blev Ugelbølle Friskole certificeret som DGI Profilskole. Et vink om, at skolen ser idræt, leg og bevægelse til en naturlig del af elevernes hverdag.

Inkluderende skole

“Mange glemmer, at en friskole i Ugelbølle aldrig var et tema, men at den kun blev aktuel, fordi folkeskolen skulle lukke. Derfor er det forkert at skyde os i skoene, at vi kører vores eget løb, som jeg nogle gang hører,” udtalte den nu forhenværende skoleleder Michael Kjær til Lokalavisen i 2017.

“Vi er en skole for alle børn, der har et ønske om at gå hos os, og vi skal være kendt for at være en skole, som også rækker ud til de børn, der ikke har det nemt, fagligt og socialt. Ugelbølle Friskole er en inkluderende skole, og det står der også i vores værdisæt.”

Publiceret 06 May 2020 08:00