Flaget var hejst og et større følge af ledelse, kolleger og tillidsfolk tog imod Mikkel Appelby Thomsen, da han blev medarbejder nummer 500 hos Terma i Grenaa.

Flaget var hejst og et større følge af ledelse, kolleger og tillidsfolk tog imod Mikkel Appelby Thomsen, da han blev medarbejder nummer 500 hos Terma i Grenaa. Foto: Søren Andersen

Så er der 500 ansatte på Terma - og toppen er ikke nået endnu

Hvor kan man ellers give jobgaranti til 2060?

Af
Søren Andersen

GRENAA Hvis de 499 kolleger på Terma i Grenaa gav en tommel op til Mikkel Appelby Thomsen, da han tirsdag blev vist rundt på sin nye arbejdsplads, Terma i Grenaa, forstår man det egentlig godt.

Han var nemlig forklaringen på, at der i dagens anledning var kage til alle, for med Mikkels ansættelse er der nu 500 ansatte på Grenaas største arbejdsplads. Og man er slet ikke i mål endnu med ansættelserne.

"Nej, vi skal gerne have ansat en 70-75 stykker mere i år. Og så regner vi med, at toppe i løbet af 2021-22," siger Termas direktør i Grenaa, Jørgen Laursen.

Han kan fortælle, at man har ændret lidt på strategien på Grenaa-virksomheden. Hvor det tidligere var planen at droppe aluminium i produktionen og helhjertet satse på komposit, så vil man fremover spille på begge heste.

Rap over fingrene til Tyrkiet

Det skyldes, at Tyrkiet har fået et ordentligt rap over fingrene, da USA smed landet ud af F35-samarbejdet, så man ikke alene ikke fik lov til at købe jagerflyet - men heller ikke mulighed for at producere dele til det. Årsag - Tyrkiet ville have lov til både at købe F35 og et russisk missilsystem.

"Og Tyrkiet var en stor leverandør til F35-programmet - også af dele i aluminium, og det kommer så os til gode, at de ikke længere er med," siger Jørgen Laursen.

Selv om han endnu ikke må offentliggøre det præcise antal millioner i overskud, så tør han godt sige, at det finansår, som i Terma blev afsluttet 29. februar, blev afsluttet over forventning.

"Vi kommer ud med et rekordoverskud. Så meget tør jeg godt love. Og det er da en fornøjelse, at vi i disse coronatider stadig kan ansætte flere medarbejdere," siger han.

Men det er heller ikke alle, der kan give jobgaranti til 2060, men så længe har Terma kontrakt på F35-flyet, hvor man efter Tyrkiets exit nu kommer op på at levere 60 procent af de såkaldte pylons til flyet.

Sikkerheden tæller

Det med jobsikkerheden har da også spillet ind for Mikkel Appelby Thomsen, da han søgte til Terma. Den 25-årige grenaaenser er udlært hos JKJ i Grenaa og har senest været ansat hos en smed i Lystrup.

"Jeg blev far for otte måneder siden, så det tæller da som et plus med sikkerhed i ansættelsen. Og så glæder jeg mig over at spare halvanden times transport hver dag, og jeg har fra andre kun hørt godt om arbejdsforholdene på Terma," siger Mikkel, der fik både blomster og vin på sin første arbejdsdag.

"Selv om vi har lange kontrakter, så skal vi hele tiden blive mere effektive for at være med, for det er en del af aftalen, at F35-flyet med tiden skal blive billigere og billigere at producere," siger Jørgen Laursen.

Han siger, at coronavirus nok har givet udfordringer på Terma - men ikke større, end de kan håndteres.

Mere effektivitet

"Vi har jo ikke medarbejdere stående lige op ad hinanden ved lange samlebånd, men i mindre enheder med god plads, så det har stort set været business as usual. Vi er faktisk underlagt de samme regler for fortsat produktion som gælder i krigslignende tilstande og i Texas har der været samme flow på F35-linjen. Også i Italien har man kunnet producere i det lovede tempo, selv om corona har hærget landet. Hos os har mange funktionærer arbejdet hjemme, men nu er vi stort set alle tilbage. Største ændring har været, at vi ikke har haft folk ude at rejse og ikke selv har haft gæster på fabrikken. Og så har vi lært, at mange møder er blevet mere effektivt afviklet via computer," siger Jørgen Laursen, som venter, at møder på computer vil tage mere og mere over..

På Terma har man netop forhandlet en lokal lønaftale på plads med tillidsfolkene.

"Den giver et løft på lønnen, så vi kan blive en mere attraktiv arbejdsplads. Især for industriteknikere har vi set et behov for dette," siger Jørgen Laursen.

Og derfor får Mikkel Appelby Thomsen også allerede nu mere i løn, end han egentlig var stillet i udsigt, da han skrev under på ansættelsespapirerne.

Nu skal han de næste seks måneder uddannes som flymontør i et uddannelsesprogram, som Terma selv står for. Og han er nu en del af en stadig større statistik over lokale "som nu også er startet hos Terma". Hvad skulle Grenaa dog gøre uden?

Publiceret 13 May 2020 15:42