Jon Edlund fik over ZOOM de unge bagere i #Ungsyddjurs til at trylle 15 'Oreo Chokolade Cheesecakes' frem, så selv mester var stolt. Fotos: #Ungsyddjurs

Jon Edlund fik over ZOOM de unge bagere i #Ungsyddjurs til at trylle 15 'Oreo Chokolade Cheesecakes' frem, så selv mester var stolt. Fotos: #Ungsyddjurs

#Ungsyddjurs: Unge modtog gode bageråd virtuelt af Bagedyst Jon

Corona-situationen forhindrer ikke Syddjurs Ungdomsskole i at tænke kreativt, når der skal arrangeres undervisning i bagekunstens mysterier

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Et af de store hits sidste år i Syddjurs Ungdomsskole, #Ungsyddjurs, var bageholdene med Jon Edlund, kendt fra 'Den store bagedyst', som mentor for de unge deltagere..

Kommunikationen via ZOOM forløb så glimrende, at alle deltagere kom i mål med deres 'Oreo Chokolade Cheesecakes'

Kommunikationen via ZOOM forløb så glimrende, at alle deltagere kom i mål med deres 'Oreo Chokolade Cheesecakes'

Mange danskere lærte den 27-årige lærerstuderende Jon Edlund fra Risskov at kende i 2018, hvor han var en af finalisterne i 'Den Store Bagedyst'.

Corona-situationen har imidlertid været en hæmsko i dette forår for #Ungsyddjurs, men ved hvad gør man så lige?

Man engagerer da bare Jon Edlund til at bage virtuelt med de unge, der er vilde med at trylle med dej.

"Vi bager sammen, hver for sig," lød det således i sidste uge op til 7. maj klokken 15, hvor Jon Edlund stod klar hjemme i i Aarhus til at hjælpe de unge med at bage 'Oreo Chokolade Cheesecake'.

De unge skulle selv sørge for at handle ind på forhånd og så ellers bare følge opskriften og rådene fra Bagedyst Jon.

Kæmpe succes

15 unge - 2 drenge og 13 piger - deltog i seancen med Jon Edlund hjemme fra deres egne køkkener.

"Jon havde booket det store FOF køkken i Aarhus, så vi havde mulighed for at filme bedst muligt og have to kameravinkler på," fortæller Søren Berg, områdekoordinator for Eftermiddagsklubber & Fagundervisning i #Ungsyddjurs.

"Alle var klar klokken 15 på ZOOM. Mange med mødre og mindre søskende i baggrunden, der lige skulle have et glimt af Jon. De unge gik flot til opgaven, og Jon var strålende som formidler og formåede at hjælpe de unge bagere over alle bump, så der kom 15 flotte kager ud af anstrengelserne," fortæller en begejstret Søren Berg.

Undervejs var der en pause på tre kvarter, hvor kagerne skulle en tur i fryseren, mens deltagerne så kunne shine deres respektive køkkener tilbage til udgangspunktet før klokken 15.

"Klokken 17 var vi færdige, og jeg tror alle syntes, at det havde været en fed oplevelse," siger Søren Berg, der håber at kunne lokke Jon Edlund til at tage endnu en tur i manegen om ikke så længe.

Det vil de unge bagere glæde sig til.

Publiceret 13 May 2020 19:00