Michael Stegger Jensen bliver Socialdemokratiets femte borgmesterkandidat i Syddjurs historien. Foto: Søren K. Lauridsen

Michael Stegger Jensen bliver Socialdemokratiets femte borgmesterkandidat i Syddjurs historien. Foto: Søren K. Lauridsen

Fuldtonet opbakning til Michael Stegger Jensen

Socialdemokratiets borgmesterkandidat kåret af medlemmerne på et møde mandag aften

Af
Lars Norman Thomsen

Vilfred Friborg Hansen, Ninna Thomsen, Jesper Mathiesen, Ole Bollesen ... Michael Stegger Jensen.

Sådan ser den socialdemokratiske borgmesterkandidat-liste i Syddjurs historien ud.

Den seneste, Michael Stegger Jensen, blev på et møde i 3F-huset i Rønde mandag aften valgt til at varetage fortsættelsen af partihistorien, og det skete med akklamation.

Mandagens møde blev afviklet efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så ti personer blev lukket ind i lokalet pr. gang for at lytte til partiets kommende førstemand.

Ovenstående kongerække rummer mange historier og dramaer.

Vilfred Friborg Hansen, Syddjurs Kommunes første borgmester, var stemmesluger og topscorer ved valget i november 2005 og sikrede Socialdemokratiet en solid valgsejr.

Afdøde Ninna Thomsen blev siden løsgænger.

Jesper Mathiesen nåede at være borgmester hele to gange, men blev begge gange verfet væk fra pladsen før den afgørende konstituering. Efter at have oplevet det to gange, trak Jesper Mathiesen sig fra byrådet i januar 2014.

Ole Bollesen kom, så og sejrede overraskende for mange ved valget i 2017, hvor Socialdemokratiet mødte frem med en klar strategi på valgnatten og desuden lukrerede på, at Dansk Folkeparti sagde nej til at indgå valgforbund med Venstre. Det kostede den blå side et afgørende mandat.

Nu er det op til Michael Stegger Jensen, 38, at tage over. Han har halvandet år til at køre sig i stilling og blive den stemmemagnet, som det kræves af en borgmesterkandidat.

Han ved, at han skal måles med veteranerne, SF's Kirstine Bille og Venstres Claus Wistoft, som hidtil har formået at samle i omegnen af 2.500-3.300 personlige stemmer hver ved de seneste valg.

Publiceret 19 May 2020 10:30