Ugelbølle Friskole: Sikker sejr til den siddende bestyrelse

Friskolebestyrelsen fik opbakning fra tre ud af fire forældre ved elektronisk tillidsafstemning

Af
Lars Norman Thomsen

"Forældrene på skolen har vist markant tillid til den siddende bestyrelse," lyder konklusionen fra Lasse Højstrup Sørensen, næstformand i Ugelbølle Friskoles bestyrelse efter, at det tidligere på dagen stod klart, at 228 forældre (74,3 procent) har tillid til bestyrelsen, mens 79 (25,7 procent) ikke har tillid til samme bestyrelse.

Mandag, tirsdag og onsdag kunne forældrekredsen stemme elektronisk, og onsdag eftermiddag kunne det eksterne firma, som forestod afstemningen gøre resultatet op.

307 ud af 342 forældre på skolen stemte.

"74,3 procent har vist tillid til bestyrelsen og dermed givet udtryk for, at de ønsker, at vi fortsætter vores arbejde," siger Lasse Højstrup Sørensen.

"Vi noterer os, at der i forældrekredsen er bred opbakning til de dispositioner, vi har truffet, og den retning, vi sammen med ledelsen har lagt for skolen. Vi vil derfor fortsætte vores arbejde, indtil der kan afholdes et ordinært forældrekredsmøde på normale vilkår."

Hvornår det kan afholdes, er indtil videre uafklaret. Det afgøres naturligvis af den takt, hvor med genåbningen af Danmark kommer til at foregå.

På generalforsamlingen er fire fra den nuværende bestyrelse på valg.

Lasse Højstrup Sørensen og resten af bestyrelsen opfordrer nu alle til at kigge fremad.

"Efter flere ugers skarp debat er det nu tid til, at vi samles og sammen ser fremad. Vi, bestyrelsen, rækker hånden ud til forsoning, samarbejde og fornyet sammenhold."

Lokalavisen arbejder på at få flere kommentarer til resultatet af undersøgelsen.

Publiceret 20 May 2020 23:20