Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

Kommentar: Ung må verden endnu være...

Af
Lars Norman Thomsen

lokalredaktør:

Socialdemokratiet skal ikke høre et ondt ord for, at man i Syddjurs nu vælger at foretage et generationsskifte og bringe et yngre hold af politikere frem i frontlinjen. Med valget af Michael Stegger Jensen som borgmesterkandidat signalerer partiet og medlemmerne, at man ikke vil fedtspille og bare holde bolden i egne rækker uden lyst til at satse fremad banen for nu at danse lidt rundt i fodbold metaforikken. Ungersvenden, der trods alt er kommet til skelsår og alder - han er 38 og i sin bedste alder - skal bruge det næste halvandet år til at gøre sig 'lækker' i vælgernes øjne, men så sandelig også hos de andre partier og nuværende byrådskolleger. Det sidste er sværere end det første.

Det er ingen hemmelighed, at den blå side repræsenteret ved Venstre, Konservative og Radikale Venstre ikke har høje tanker om Socialdemokratiets evner til at styre en kommuneøkonomi. En afgørende spiller på den modsatte fløj, tidligere SF-borgmester Kirstine Bille er nok enig med Socialdemokratiet om mange politiske temaer, men heller ikke hun står forrest i køen med roser til Socialdemokratiets evner ud i det økonomiske.

Pragmatikeren Kirstine Bille har dog et bagland, der vil gøre deres til at bugsere deres stemmemaget effektivt på plads på den venstre side af midten efter næste valg i november 2021.

Forleden skrev den nyvalgte socialdemokratiske borgmesterkandidat et læserindlæg i Lokalavisen under overskriften 'Socialdemokratiet tager ansvar'.

Heri forsvarede han, at byrådsgruppen var med til at give en tillægsbevilling på næsten 18 mio. kroner i november 2018, som den blå side har klandret den røde side plus Dansk Folkeparti for lige siden. Michael Stegger Jensen argumenterer for, at tillægsbevillingen blev givet for at understøtte centrale velfærdsområder, og at der i øvrigt var penge til finansieringen., nemlig penge fra et ekstraordinært salg af kommunale byggegrunde. Argumentationen er ikke blevet kommenteret af Wistoft & co., men de har fået kaffen galt i halsen, da de læste Steggers regnestykke.

At lukke en blødning på et driftsbudget ved at finansiere den med en nettoindtægt på anlæg er hokuspokus filihankat. Det lukker nu og her blødningen, men årsagen til, at blødningen er opstået, bliver ikke stoppet, og så kommer den igen på et tidspunkt med endnu mere fart. Så et godt råd til Stegger: Meld allerede nu ud, at S fremover kun vil anbefale tillægsbevillinger, hvis samtlige budgetforligspartnere er enige om det.

Det vil være et signal om økonomisk ansvarlighed, som vil aftvinge respekt.

Publiceret 22 May 2020 12:30