Grundlovsdag kan Gert Bjerregaard glæde sig over, at byggeprojektet på Oldagervej i Rønde er fuldført. Ud af de 14 huse, er de ti allerede solgt. Fotos: Lars Norman Thomsen

Grundlovsdag kan Gert Bjerregaard glæde sig over, at byggeprojektet på Oldagervej i Rønde er fuldført. Ud af de 14 huse, er de ti allerede solgt. Fotos: Lars Norman Thomsen

Tidligere Aarhus rådmand bygger på Oldagervej

Venstres Gert Bjerregaard er manden bag byggeprojektet på Oldagervej i Rønde bestående af 9 længehuse og 5 gårdhavehuse i et naturskønt område

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE "Det er ikke sidste gang, jeg vil bygge boliger i Syddjurs Kommune,” lover Gert Bjerregaard, 57.

Kendt af politisk interesserede som medlem af Aarhus Byråd siden 1. januar 2002, og Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse (januar 2006 - maj 2009) og Rådmand for Børn og Unge (juni 2009 - december 2009 - afløste Louise Gade).

Han var Venstres borgmesterkandidat ved KV2009, hvor han og Venstre fik en eklatant lussing af vælgerne, men det fik ikke den tidligere håndboldmålmand i Todbjerg-Mejlby på 3. divisionsniveau til at kaste handsken og krybe i fkyverskjul.

Håndbolden har han droslet ned til Serie 2 niveau i forstadsklubben HEI.

Erhvervsmæssigt er Gert Bjerregaard iværksætter med stort I. Tidligere kendt for sine bowlinghaller i Hadsten og Bjerringbro og en række byggeprojekter i Stevnstrup og Trige.

Bød ind i Syddjurs

I april 2019 besluttede iværksætteren at byde sig til i Syddjurs, da grunden på Oldagervej tæt på Rønde Høj- og Efterskole blev sendt i offentlig udbud af Syddjurs Kommune.

Længehusene på 130 kvadratmeter består af to badeværelser, sammenhængende køkken-stue forgang, bryggers med teknikrum, stort soveværelse plus tre værelser, der også kan bruges til kontor.

Længehusene på 130 kvadratmeter består af to badeværelser, sammenhængende køkken-stue forgang, bryggers med teknikrum, stort soveværelse plus tre værelser, der også kan bruges til kontor.

Gert Bjerregaard havde et byggeprojekt klar i tasken bestående af 9 længehuse/dobbelthuse på hver 130 kvadratmeter og 5 såkaldte gårdhavehuse på hver 120 kvadratmeter. Alle huse har udsigt ud over vigen, der på en majdag i sommersol ser mere blå ud end nogensinde.

Samtlige boliger er indrettet med to badeværelser og opført i mursten, der matcher omgivelserne og med ensidig taghældning.

Alle boliger i et plan med egen have/terrasse samt carport og skur.

"Det har været en rigtig god proces. Stor ros til Syddjurs Kommune for hurtig byggesagsbehandling, jeg har kun godt at sige om hele forløbet," lyder det fra Gert Bjerregaard

Det er Vestergaard Konstruktion ApS, som har stået for opførelsen af husene. Dem har Gert Bjerregaard tidligere samarbejdet med.

"Vi startede med byggeri og byggemodning medio august 2019. De sidste 3 boliger afleverer Vestergaard Konstruktion Grundlovsdag 2020," lover Gert Bjerregaard.

Solgt ti boliger

Flere af de 14 boliger er solgt som projektsalg, hvor de nye ejere har haft indflydelse på materialevalget.

"Der er solgt 10 boliger nu. De første fem familier flyttede ind i midten af marts 2020," fortæller den tidligere Aarhus rådmand.

Han har koblet EDC Rønde på salget, og samarbejdet har fungeret glimrende.

"EDC Rønde har været dygtige til at finde både unge førstegangskøbere, ældre borgere som går fra det større parcelhus og gerne vil ned i noget mindre og børnefamilier.

Køberne kommer primært fra Syddjurs Kommune, men der er også solgt flere boliger til købere, der kommer fra Aarhus," fortæller en tilfreds Gert Bjerregaard.

FAKTA

Gert Bjerregaards andre byggeprojekter:

  • 23 rækkehuse bygget i Lindeparken, Stevnstrup, Randers sep. 2016-dec. 2017
  • 13 rækkehuse bygget Byhøjparken, Trige, Aarhus maj 2018-dec 2018
  • Når den sidste bolig er bygget i Rønde og afleveret har Gert Bjerregaard som bygherre opført 50 boliger
  • Kommende projekt: Over Hornbæk, Randers - 9 rækkehuse opføres med opstart august 2020 og klar til indflytning foråret 2021

Publiceret 28 May 2020 23:00