Har Kirstine Bille skiftet SF ud med lille Venstre? - Ja, mener Enhedslistens Jesper Yde Knudsen. Foto: Lars Norman Thomsen

Har Kirstine Bille skiftet SF ud med lille Venstre? - Ja, mener Enhedslistens Jesper Yde Knudsen. Foto: Lars Norman Thomsen

Yde Knudsen: Kirstine Bille fra lille Venstre

På et ellers spagfærdigt og yderst roligt byrådsmøde onsdag aften fik SFs Kirstine Bille en drillende bemærkning fra Enhedslistens Jesper Yde Knudsen

Af
Lars Norman Thomsen

KOMMUNALPOLITIK Byrådet mødtes for første gang siden Corona-krisens begyndelse onsdag aften i sidste uge i samlet flok i byrådssalen på rådhuset i Ebeltoft.

Tilhørere og presse var dog på grund af pladsmangel forment adgang og henvist til den direkte video-transmission.

Seancen var ikke en af de mest ophidsende i historien og overraskende få bad om ordet under det to timer lange møde, hvor de 27 fremmødte sad forskudt og med god afstand til hinanden, og hvor budgetopfølgningerne i de enkelte udvalg fyldte en hel del.

Der var debut i de hellige haller til Dansk Folkepartis Ebba Grethe Møgelvang Laursen som har afløst Per Dalgaard. Hun fik en særlig og venlig velkomst af borgmester Ole Bollesen (S).

Yde og Bille

Ellers var det Enhedslistens Jesper Yde Knudsen, der var i rampelyset med et par 'venlige' hilsner til primært Kirstine Bille (SF) og Claus Wistoft (V).

Jesper Yde Knudsen glædede sig under gennemgangen af den økonomiske situation i Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, at udvalget og kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen ikke har lyttet så meget til Økonomiudvalget med bl.a. Kirstine Bille og Claus Wistoft, men mere har valgt at gå selv for at skaffe sig indblik og oversigt.

Kommunaldirektøren, der både er sekretær for udvalget og 'ny' afdelingschef for Erhverv og Beskæftigelse, har på rekordtid søsat en række initiativer og hevet konsulentfirmaet Implement ind over for, at de nuværende merforbrug på godt og vel 20 mio. kroner kan konverteres til et stort og rundt nul nytårsaften.

Jesper Yde Knudsen udnævnte unde debatten Kirstine Bille til at være medlem af lille Venstre. Underforstået, at Kirstine Bille på det seneste har givet udtryk for til Lokalavisen, at hendes syn på, hvorfor Syddjurs Kommune er endt i den økonomiske suppedas mere flugter de meninger, som Claus Wistoft har ført til torvs end tonerne fra Socialdemokratiet.

"Jeg kan sige, at Økonomiudvalget har tillid til Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, så det er ærgerligt, at du Jesper ikke har tillid til Økonomiudvalget," replicerede Claus Wistoft.

Klinger hult

"Lille Venstre, valgkampen er allerede gået i gang, kan jeg høre. Vi sagde ikke nej til indblik og oversigt, men heller ikke ja til endnu en undersøgelse. Jeg ved ikke, om man kan sige, det runger (byrådssalens højttaleranlæg, red.), men de klinger hult (Jesper Ydes bemærkninger, red.)," lød Kirstine Billes gensvar.

Undersøgelsen Kirstine Bille refererede til, var et forslag fra Enhedslisten, Alternativet og Dansk Folkeparti på et tidligere byrådsmøde om at få lavet en undersøgelse af årsagerne til Syddjurs Kommunes prekære økonomiske situation. Forslaget blev nedstemt.

Tillægsbevillinger

Jesper Yde Knudsen var i sit es og lod undervejs i et par omgange bemærkninger falde om det at give tillægsbevillinger midt i et budgetår, som Venstre og især Claus Wistoft altid fremhæver som den direkte vej til økonomisk armod.

På Venstres foranledning står der indskrevet i noterne til Budget 2020, at der kun gives tillægsbevillinger, hvis samtlige forligspartier er enige om det.

Jesper Yde Knudsen står som eneste byrådsmedlem uden for kredsen af partier, der har aktier i Budget 2020 og for ham er tillægsbevillinger ikke økonomisk galimatias, men mere sund fornuft, når budget og virkelighed ikke stemmer overens.

Han har på Lokalavisens Facebook-profil en uafsluttet diskussion med Venstres unge Christoffer Pedersen om netop tillægsbevillinger.

Yde Knudsen tror ikke, at Venstre vil sige nej til at give en tillægsbevilling til Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, hvis det kommer så vidt. Udvalget har nemlig Venstres Gunnar Sørensen som formand.

Publiceret 28 May 2020 15:30