Birthe Linddal. Pressefoto

Birthe Linddal. Pressefoto

Balance Danmark: Birthe Linddal med i bestyrelsen

Sociologen og fremtidsforskeren Birthe Linddal med bopæl på Mols siden 2009 vil arbejde for et mindre skævt Danmark på baggrund af egne erfaringer

Af
Af Lars Norman Thomsen

Danske Andelskassers Bank var sammen med konsulentfirmaet Jøp, Ove & Myrthu Vest initiativtager til stiftelsen af landsforeningen Danmark på Vippen, der i 2018 blev til Balance Danmark – en partipolitisk uafhængig organisation, der kæmper for et Danmark i geografisk balance.

Balance Danmarks medlemskreds består af kommuner, virksomheder, organisationer og foreninger. Syddjurs Kommune er blandt de kommuner, der er med.

Balance Danmarks medlemmer har på en skriftlig generalforsamling godkendt, at bestyrelsen udvides med to nye medlemmer.

Den ene er Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune, som har været et aktivt medlem af Balance Danmark siden organisationen blev grundlagt.

Linddal med

Den anden er interessant i en lokal Syddjurs sammenhæng. Det Birthe Linddal, der i knap 20 år har arbejdet som fremtidsforsker på bl.a. Institut for Fremtidsforskning i København og senest som selvstændig. Hun er i øjeblikket ved at færdiggøre et sociologisk ph.d.-projekt på Roskilde Universitet, hvor hun bl.a. undersøger, hvordan man skaber social kapital, fællesskaber og innovation i de danske landdistrikter.

”Jeg har i mine år som selvstændig arbejdet meget med udviklingen af de mindre samfund. Den viden glæder jeg mig til at bidrage med i bestyrelsen. Min store interesse for Balance Danmarks sag trækker linjer helt tilbage til barndommens land på Vestfyn, samt de mange forunderlige oplevelser det giver at komme fra provinsen, flytte til centrum af København, bo der i femten år og så flytte tilbage igen,” udtaler Birthe Linddal, som siden 2009 har boet på Mols sammen med sin familie, i en pressemeddelelse.

”For mig er det utroligt vigtigt med en mere decentral udvikling. Alt skal og bør ikke foregå i København. Uden en mere fair fordeling af attraktive jobs, kulturelle aktiviteter og uddannelsesinstitutioner rundt i hele landet får vi et skævt Danmark, hvilket har alt for mange negative konsekvenser:"

De syv øvrige bestyrelsesmedlemmer i Balance Danmark blev alle genvalgt på generalforsamlingen. Dermed består Balance Danmarks bestyrelse nu af følgende ni medlemmer:

  • Kim Ruberg, formand, adm. direktør i Jøp, Ove & Myrthu A/S
  • Jesper Frost Rasmussen (V), næstformand, borgmester i Esbjerg Kommune
  • Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg Kommune
  • Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune
  • Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune
  • Lars Erik Hornemann (V), viceborgmester Svendborg Kommune
  • Michael Böss, historiker, forfatter og foredragsholder. Dr.phil.
  • Arne Boelt (S), borgmester Hjørring Kommune
  • Birthe Linddal, sociolog og ph.d.-studerende

Publiceret 29 May 2020 12:30