Sådan kommer indgangspartiet til Knudepunktet til at tage sig ud. Byggeriet går i gang til september. Arkivfoto

Sådan kommer indgangspartiet til Knudepunktet til at tage sig ud. Byggeriet går i gang til september. Arkivfoto

Knudepunktet: Første spadestik udsat til september

Corona-situationen har også været en bremseklods for det nye samlingssted på Mols og Helgenæs

Af
Lars Norman Thomsen

Oprindeligt var det planen, at første spadestik til Knudepunktet i Knebel skulle være taget 26. juni 2020, men tekniske udfordringer har bremset planerne en smule, og så har coronakrisen også været en bremseklods, så byggeriet er blevet forsinket.

Derfor er styregruppen nødt til at udskyde første spadestik til fredag 18. september 2020 kl. 13.30.

Knudepunktet binder skole og idrætshal sammen, så det eksisterende skolebyggeri og hallen udnyttes bedre og til nye formål med børnehus med vuggestue og børnehave, dagplejehus, idrætsfaciliteter til foreningsidræt, skoleelever og børnehusets børn, menighedsråd og præstekontorer, madhus og café til skole, børnehus og øvrige brugere af Knudepunktet, fleksible samlingsrum til møder og arrangementer og kontorpladser og hyggekrog.

Det er Ejendomsfonden Knudepunktet Mols, der står for byggeriet sammen med Syddjurs Kommune, og Mols i Udvikling.

Syddjurs Byråd har afsat 12 millioner kroner til et nyt børnehus og 4 millioner kr. til faciliteterne for kulturelle aktiviteter på stedet.

FAKTA

GODT 40 MIO.

  • Den samlede anlægssum er på godt 40 mio. kr., som kommer fra Syddjurs Kommune, Tved Sparekasses Fond, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Nordea-fonden, NRGIs Værdipulje, Rønde Sparekasses Jubilæumsfond samt erhvervssponsorater og private donationer. Knudepunktet opføres af Ejendomsfonden Knudepunktet Mols og Syddjurs Kommune

OM EJENDOMSFONDEN KNUDEPUNKTET MOLS

  • I foråret 2018 stiftede Realdania sammen med bl.a. Borgerforeningen Mols, Mols i Udvikling og Syddjurs Kommune 'Ejendomsfonden Knudepunktet Mols', som er en erhvervsdrivende fond med et almennyttigt formål. Fondens væsentligste formål er at bygge, vedligeholde og udleje 'Knudepunktet', som ramme for aktiviteter, der understøtter samarbejdet mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger på Mols og Helgenæs

Publiceret 01 June 2020 19:00