Årets første EUX Landmand fra Kalø Økologisk Landbrugsskole er Karoline Wann Andersen fra Stilling. Tilsendt foto

Årets første EUX Landmand fra Kalø Økologisk Landbrugsskole er Karoline Wann Andersen fra Stilling. Tilsendt foto

Årets første EUX landmand sprunget ud

Onsdag blev der sat hue på Karoline Wann Andersen efter veloverstået sidste eksamen på Kalø Økologisk Landbrugsskole

Af
Lars Norman Thomsen

Eksamenstiden er ved at rinde ud, og ungdommen klar til at danse moderne efter et langt studieforløb. Det er også tilfældet på Kalø Økologisk Landbrugsskole, hvor årets første EUX landmand fik hue på hovedet onsdag.

EUX Landmandsuddannelsen er både en faglært landmandsuddannelse og en studentereksamen. Således kan studenterne vælge mellem at gå direkte ud i arbejde som økologisk landmand eller vælge at læse videre som eksempelvis agrarøkonom eller dyrlæge.

Èn af dem er Karoline Wann Andersen fra Stilling.

Sammen med sin studiekammerat var hun den første til at komme ud fra eksamensbordet, hvor duoen havde forsvaret deres afsluttende landmandsprojekt. Det endte med et flot 7 tal og dermed endnu en god karakter til det flotte snit.

”At være elev på Kalø har været som at få en ekstra familie. Det har været fantastisk at opleve et helt unikt sammenhold, ikke kun blandt mine klassekammerater, men også på tværs af årgangene og blandt underviserne. Undervisningen har været af høj kvalitet og jeg glæder mig til at komme ud og prøve mig af på arbejdsmarkedet, som i første omgang bliver på en Malkekvægsbesætning med Jerseykøer," siger Karoline Wann Andersen.

Publiceret 24 June 2020 13:30