Arkivfoto

Arkivfoto

Det koster boksen at sparke en kommunaldirektør på porten

Fyringen af Jesper Hosbond Jensen kommer til at koste økonomisk pressede Syddjurs op i mod 4 millioner

Af
Lars Norman Thomsen

Fyringen af kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen vil belaste den i forvejen slunkne kommunekasse med næsten 4 mio. kroner over de næste to år.

Det forhandler Djøf, der er Jesper Hosbond Jensens faglige organisation, og Kommunernes Landsforening, KL, om i øjeblikket efter, at det onsdag aften på de lukkede byrådsmøde blev besluttet at fyre kommunaldirektøren.

KL forhandler som repræsentant for Syddjurs Kommune.

Der er standards for de økonomiske konsekvenser ved at fyre kommunale topchefer, der slet ikke er noget særsyn over det ganske land.

Derfor indeholder overenskomsten mellem Djøf og Kommunernes Landsforening også fine betingelser for direktører ved afskedigelser.

Udgangspunktet ved lignende afskedigelser - som den Jesper Hosbond Jensen er blevet præsenteret for - er, at kommunaldirektører skal fyres med 12 måneders varsel, mens han eller hun ved opsigelsen kan se en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 12 måneders løn inklusiv pension og kontrakttillæg tjekke ind på bankkontoen.

Jesper Hosbond Jensen løn i Syddjurs Kommune er på godt 1,8 mio. kroner incl. pension. De tjekker ind på hans konto som grundløn m.m. over de næste 12 måneder.

Når han fratræder formelt 1. juni 2021, vil han desuden modtage et engangsbeløb i samme størrelsesorden.

Hertil kommer så, at der nu går et arbejde i gang med at finde en ny kommunaldirektør med støtte fra et konsulentfirma.

Den slags er heller ikke billigt.

Publiceret 25 June 2020 11:00